Koop nu tickets
Boek met € 3,00 korting

Ontdek Groningen terwijl je een spannend mysterie oplost

Logo van scheur en speur

Een geheimzinnig telefoontje is de start van een spannende tocht dwars door Groningen. Volg de route en ontdek onderweg niet alleen hoe mooi Groningen is, maar ook allerlei aanwijzingen en codes. Lukt het jullie om het mysterie op te lossen?

Roep je familie, vrienden of collega's bij elkaar en volg de route van scheur en speur. Gewoon op je eigen telefoon. Je hebt de keuze uit de Marenlandroute in het westen van Groningen of de Dorpenroute die door het midden van de provincie gaat. Welk mysterie gaan jullie oplossen op de gekozen route?

Dilemma's

Een geheimzinnig telefoontje leidt tot een opdracht die je eigenlijk niet kunt weigeren: de route en de gegevens komen al binnen op je telefoon. Naarmate jullie meer ontdekken komen de twijfels boven. De opdrachtgever vertrouwen, of niet? De aanwijzingen blijven volgen, of een andere keuze maken? Een keuze die het verschil kan betekenen tussen leven en dood...

Betaalbare liefde

Vlak voor hertogin Alyze met haar geliefde Robert zou trouwen wordt ze opgesloten in de gevangenis. Aan jullie de taak om haar onschuld te bewijzen. Onderweg komen jullie langs allerlei historische plaatsen, waar hopelijk de juiste aanwijzingen te vinden zijn. Wat is er in het verleden gebeurt en wie zit er achter de veroordeling van Alyze?

Goed om te weten

De mysteries van scheur en speur speel je op je eigen mobiele telefoon. Zorg voor minimaal twee telefoons, één voor de navigatie en één om het spel op te volgen en om naar verborgen QR-codes te zoeken.

Doe schoenen aan die vies mogen worden, want onderweg stap je regelmatig uit om aanwijzingen te zoeken.

Ook kinderen kunnen meespeuren, kijk alleen of het verhaal van 'Dilemma's' niet te spannend voor ze is. Zo ja, laat ze dan wel meedoen, maar houd het verhaal wat vaag.

De aanwijzingen voor het spel ontvangen? Kies dan zelf wanneer jullie op pad gaan, maar wel binnen 28 dagen na ontvangst.

Koop nu tickets