Koop nu tickets
Nu met gratis spel: Romeins ganzenbord!

Ontmoet de Romeinen in Museumpark Orientalis

Logo van Museumpark Orientalis

Maak deze zomer kennis met de Romeinen in Museumpark Orientalis! Ontdek hoe zij zo'n tweeduizend jaar geleden leefden en dompel je tijdens de Romeinse Zomer onder in deze boeiende periode in de geschiedenis. Leuk voor jong en oud!

Romeinse Zomer

Het bruist weer van het leven in Museumpark Orientalis. Tijdens de Romeinse Zomer stap je in een tijdmachine naar de periode waarin de Romeinen heersten over grote delen van Europa (en Nederland). Van 26 juli tot en met 11 september loop je ze in Heilig Land Stichting tegen het lijf! Je waant je voor even in het Jeruzalem van tweeduizend jaar terug. Neem een kijkje in de nagebouwde Romeinse stadsstraat en kom erachter hoe de mensen vroeger leefden. Maar behalve de 'vaste' activiteiten, vind je ook regelmatig specials, workshops en theater. Wat dacht je van de kindervoorstelling Bombastix op Avontuur (iedere woensdag en op sommige zaterdagen)?

Twee tentoonstellingen

Naast de 'experience', vind je in het park ook twee interessante tentoonstellingen. Je kent vast wel de film Gladiator. Al sinds het begin van de twintigste eeuw worden er films gemaakt over de Romeinen. Hoe worden de Romeinen uitgebeeld en klopt dit eigenlijk wel? Je komt erachter in de tentoonstelling 'Romeinen in de film'. Wandel vervolgens door naar de fototentoonstelling 'Een echt Romeins leger', waar je ziet hoe het Romeins leger te werk ging.

Museumpark Orientalis

Geniet in Museumpark Orientalis van de ruimte, de bosrijke omgeving, de architectuur (waaronder een aantal rijksmonumenten), maar bovenal van de bijzonder sfeer. Ieder jaar opent het park - onder de rook van Nijmegen - haar deuren vijf keer voor bezoekers. Steeds met een ander thema, dat je kennis laat maken met een andere religie of cultuur.

Gratis spel

Bestel je tickets nu via DagjeWeg.Tickets en je ontvangt gratis het spel 'Romeins ganzenbord'. Zo kun je thuis nog even nagenieten van je gave dagje uit.

Koop nu tickets