Koop nu tickets
€ 1,50 korting en gratis speurtocht

Kom naar het grootste bakkerijmusem van Nederland

Logo van Nederlands Bakkerijmuseum

De bakker zelf aan het werk zien? Dat kan in het pittoreske stadje Hattem in het Nederlands Bakkerijmuseum. Volg het hele bakproces, wandel door de geschiedenis van het oude ambacht en doe in vakanties mee aan leuke bakactiviteiten.

De heerlijke geur van versgebakken brood en banket komt je tegemoet als je het museum binnenstapt. Binnen zie je alles over de geschiedenis van het bakkersvak en kun je ook even zelf bakker zijn. Allemaal in vijf historische panden die met elkaar verbonden zijn door een tunnel en verborgen hofjes. Eigenlijk is dit museum ook een mini openluchtmuseum.

Vrolijke demonstraties

Je ziet de bakkers niet zomaar aan het werk, ze geven een uitgebreide demonstratie vol leuke feiten en weetjes. De bakkers maken er een echte show van in het speciale museumtheatertje, waar het plezier en de humor vanaf spatten. En natuurlijk betrekken ze het publiek bij wat ze doen. Verder kun je iedere zaterdag en in de vakanties meedoen aan leuke bakactiviteiten voor het hele gezin, onder begeleiding van een echte bakker.

Poffertjes!

Voor kinderen is er nog veel meer te doen, onder andere een spannende speurtocht. En als iedereen honger heeft gekregen, dan volg je gewoon je neus naar de historische poffertjessalon. Je kunt er ook andere lekkernijen bestellen, allemaal uit de eigen bakkerij van het museum. En dan: aan tafel in de salon of op het mooie terras. Vergeet aan het einde van je bezoek niet om ook even de museumshop te bezoeken. Voor souvenirs, maar vooral voor het lekkers uit de eigen bakkerij, om thuis nog even na te genieten van de bakkunsten van de bakkers.

Koop nu tickets