Koop nu tickets
Ontdek het Volendam van vroeger in VR!

Ontdek het Volendam van vroeger in virtual reality!

Logo van Experience Volendam

Wil je weten hoe het er honderd jaar geleden aan toeging in Volendam? Stap dan virtueel aan boord van een vissersboot tijdens Experience Volendam! Duik in het verleden en ontmoet de inwoners van vroeger.

Tegenwoordig is het pittoreske Volendam een geliefde bestemming voor toeristen, maar 100 jaar geleden was het in het vissersdorpje vooral vol met lokale inwoners. Ga in Experience Volendam, met een virtual reality-bril op, terug naar het jaar 1916 en kom erachter hoe de mensen in die tijd woonden, werkten en leefden. Het geeft je dagje Volendam letterlijk een extra dimensie!

Warm welkom

Je loopt van alles tegen het lijf. Dit begint al buiten bij de poort, wanneer een vrolijke gastvrouw in klederdracht je enthousiast welkom heet. Ze geeft je, middenin een oud Volendams straatje, alvast wat boeiende achtergrondinformatie over het vroegere leven én het ontstaan van Volendam.

Stap aan boord in VR

En die informatie is extra interessant wanneer je met een VR-bril op plaatsneemt in een nagebouwde Volendamse botter. Nu keer je écht terug naar vroeger! Kijk om je heen in 360 graden en waan je voor even in het Volendam van toen. Hoe zag de beroemde Dijk er honderd jaar geleden uit toen er nog geen cafés zaten? Je komt er ook achter hoe het eraan toeging tijdens de watersnoodramp van 1916, waarbij het dorp zwaar werd getroffen.

Een waanzinnige ervaring voor alle leeftijden. Herken je de bezochte plekjes nog als je weer buiten naar buiten loopt?

Koop nu tickets