Koop nu tickets
Korting op je tickets

Het Museum van de 20e Eeuw

Logo van Museum van de 20e Eeuw

Benieuwd hoe 't dagelijks leven er in de vorige eeuw uitzag? In het Museum van de 20e Eeuw lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Gluur binnen in een retro huiskamer of ga langs bij een ouderwetse herenkapper. En vergaap je aan vitrines vol Lego!

Alles is retro

Het alledaagse leven van nu ziet er heel anders uit dan dat van onze ouders en grootouders. Zelfs ons interieur is door de jaren heen flink veranderd, zo is te zien in het Museum van de 20e eeuw. Spot retro rotanstoeltjes uit de jaren vijftig en woonkamers gevuld met minimalistisch design uit de jaren tachtig. En waar je nu elk programma on demand kunt bekijken, kroop je vroeger op de bank om televisie te kijken. Voor het legendarische kinderprogramma Telekids van Carlo en Irene bijvoorbeeld!

Gratis audiotour

Tijdens een bezoek aan het Museum van de 20e Eeuw zie je hoe het dagelijks leven is veranderd door de jaren heen. Met welk speelgoed speelden de kinderen? Wat voor winkels waren er? Wat deed men in de vrije tijd? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoord. Wandel door het museum met de gratis audiotour en laat je verrassen.

Grote collectie Lego

Museum van de 20e eeuw bezit sinds 2023 een grote collectie Lego. Bewonder de topstukken en zie hoe een houten eendje uit de begintijd van LEGO (1935 - 1937) leidde tot alle verschillende thema's die er door de jaren heen geproduceerd zijn. Kinderen en volwassenen kijken hun ogen uit in de zalen vol Lego. Met een druk op de knop kun je verschillende diorama's in beweging zetten. Zo is er een grote stad van Lego en een donker Harry Potter landschap.

Koop nu tickets