Koop nu tickets
Korting op je tickets

Het Museum van de 20e Eeuw

Logo van Museum van de 20e Eeuw

Benieuwd hoe 't dagelijks leven er veertig of zestig jaar geleden uitzag? In het Museum van de 20e Eeuw lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Gluur eens binnen bij een retro huiskamer of neem een kijkje bij een ouderwetse herenkapper.

Alles is retro

Het alledaagse leven van nu ziet er heel anders uit dan dat van onze ouders en grootouders. Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende trends geweest op het gebied van interieur die in het museum allemaal te zien zijn: van retro rotanstoeltjes uit de jaren vijftig tot minimalistisch design uit de jaren tachtig. Ook op het gebied van technologie is er veel veranderd. Tegenwoordig kun je elk programma op ieder gewenst moment en op allerlei apparaten bekijken, maar vroeger kroop je nog met het hele gezin op de bank om televisie te kijken. Zoals het legendarische kinderprogramma Telekids van Carlo en Irene dat dertig jaar geleden op de buis kwam.

Gratis audiotour

Tijdens een bezoek aan het Museum van de 20e Eeuw zie je hoe het dagelijks leven is veranderd door de jaren heen. Met welk speelgoed speelden de kinderen? Wat voor winkels waren er? Wat deed men in de vrije tijd? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoord. Wandel door het museum met de gratis audiotour en laat je verrassen.

In een oude gevangenis

Het Museum van de 20e Eeuw is te vinden in een oude gevangenis op het Oostereiland, dichtbij de haven van Hoorn. Er zijn zes zalen met vaste collecties en drie zalen met wisselexposities over uitvindingen, trends en gewoontes van vroeger.

Koop nu tickets