Koop nu tickets
Tickets Diamant Museum met korting!

Diamant Museum Amsterdam

Logo van Diamant Museum Amsterdam

Hoe ontstaan diamanten en waarom zijn ze zo waardevol? Het antwoord op deze vraag vind je 200 kilometer onder het aardoppervlak. Ontdek alle geheimen van diamanten bij het Diamant Museum Amsterdam.

Fonkelende glimstenen glitteren je tegemoet als je binnenstapt bij Diamant Museum Amsterdam. Kronen met wel duizenden kleine diamantjes en ook enorme diamanten laten je van de ene verbazing in de andere vallen. Je hebt nog nooit zoveel diamanten bij elkaar gezien!

Waar komt de diamant vandaan?

De reis door het Diamant Museum Amsterdam begint drie miljard jaar geleden, diep onder de grond. Ontdek hoe koolstofatomen veranderen in prachtige, fonkelende diamanten. Na een bezoek aan het museum kan de juwelier jou niet voor de gek houden. Je leert namelijk een echte diamant van een imitatie te onderscheiden!

Verander jezelf in een koning!

Ga langs bij de diamantslijpers en bekijk hoe deze bijzondere stenen geslepen worden tot schitterende diamanten. Of verander jezelf in een koning of koningin met de Crown Yourself-app. Diamant Museum Amsterdam ligt aan het Museumplein. Een bezoekje aan dit museum past dus perfect binnen een dagje Amsterdam! Wist je dat Amsterdam zelf vierhonderd jaar lang de diamantstad is geweest en dat er in de stad de meest kostbare stenen werden verhandeld en geslepen?

Steel de diamant

Je kent ze wel uit spannende actiefilms: laserstralen in een kluis die een diamant beschermen tegen hebberige bankrovers. In de nieuwe experience The Diamond Heist ben jij die dief. In een kamer vol rook, manoeuvreer je jezelf als een waar slangenmens tussen de stralen door. Op weg naar de reusachtige blinkende diamant. Raak niks aan, want dan ben je er gloeiend bij!

Koop nu tickets