Koop nu tickets
Bestel tickets met 15% korting!

Miniworld Rotterdam: er wacht een hele wereld op jou

Logo van Miniworld Rotterdam

Miniworld Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux. Beleef de avonturen van de mini-bewoners mee in deze bruisende interactieve stad, waar in 24 minuten een hele dag voorbij gaat.

In Miniworld Rotterdam beleef je één dag in 24 minuten. Bij deze interactieve familieattractie maak je kennis met de ruim 27.000 minibewoners van de Maasstad en omstreken. Er gaat een hele wereld voor je open! Ze wonen, werken en reizen natuurlijk in Rotterdam zelf, maar je vindt ook uitgestrekte oer-Hollandse polderlandschappen.

Stad in het klein

Rotterdam is sowieso al een stad vol avonturen, maar in Miniworld sta je er letterlijk met je neus bovenop. Net als buiten verandert de lucht in alle kleuren en sieren duizenden lichtjes iconen als de Erasmusbrug, de kubuswoningen, de Markthal en de Euromast. Neem ook een kijkje in de grootste miniatuurhaven van Europa, waar keihard gewerkt wordt. Of zie haastige mini-Rotterdammers rennen voor de trein op het Centraal Station.

Interactief en vol grapjes

Als je echt goed oplet zie je ook nog eens hele grappige taferelen. Wat doen die pinguïns daar tussen de kleine mensjes? En spot je Pippi Langkaus met een paard boven haar hoofd en de superhelden die de stad beschermen? Leuk: met drukknoppen bij verschillende onderdelen kun je de miniwereld écht laten bewegen. Ontdek ondertussen allerlei leuke en interessante anekdotes over Rotterdam!

Rotterdam van vroeger

Je bekijkt natuurlijk de moderne Maasstad met zijn beroemde skyline, maar keert ook even terug naar de stad van voor 14 mei 1940. Op deze dag verwoestte het bombardement grote delen van de oude stad. Welke gebouwen verdwenen er? Je komt er hier achter aan de hand van een uitgebreide maquette. Je bezoekje is op die manier niet alleen leuk, maar ook nog leerzaam.

Koop nu tickets