Koop nu tickets
10% korting

Het Marinemuseum

Logo van het Marinemuseum

In het Marinemuseum zie en beleef je wat het marinepersoneel allemaal doet. Ontmoet zeehelden, bewonder wapens en uniformen en ervaar het leven aan boord van een marineschip.

De pronkstukken van het Marinemuseum zijn drie museumschepen. Onder andere de imposante onderzeeboot Tonijn ligt hier op het droge. Gluur naar binnen en verwonder je over de krappe ruimtes waar 67 personen samen leefden.

Kleuters en peuters

Ook voor kleuters en peuters is het Marinemuseum een leuke beleving. De ontdekkingstocht 'Missie Marinemuseum' daagt kinderen uit om als verkenner op onderzoek uit te gaan in het museum. De 'Zeeheldentocht' is voor echte zeehelden en laat kinderen dwalen door het verleden van de Nederlandse Marine. Ze kunnen zelfs een onderscheiding verdienen!

Ontmoet piraten en oude werfwerkers

Steek de handen uit de mouwen in de oude Geschutmakerij! Hier staat de interactieve tentoonstelling 'Schip en Werf', waar kinderen en ouders zelf lading mogen hijsen, klinken en lassen. Kinderen kruipen hier in de huid van de technici van de marine en ontdekken meer over sonar, bewapening en navigatie. Wie kan het beste een boordkanon bemannen?