Koop nu tickets
Tot € 3,00 korting op je tickets

Zelf lori's voeren bij Vogelpark Avifauna

Logo van Vogelpark Avifauna

De mooiste vogels ter wereld vind je in Vogelpark Avifauna; van machtige gieren tot de piepkleine kolibries. Bewonder alle exotische vogelsoorten en vergeet de halfaapjes en rode panda's niet! Wie wil mag zelf de lori's voeren.

Er is geen plek in Nederland waar je zoveel verschillende vogels spot als in Avifauna. En wat voor vogels! De Stellers zeearend spreidt dagelijks zijn vleugels uit in de vogeldemonstratie en in de Lori Landing voer je zelf de schattige lori's met cupjes nectar. Bijzonder: In Avifauna zijn in 2018 twee kiwi's geboren, een unieke gebeurtenis in een Nederlandse dierentuin.

Van de tropische jungle naar het moeras

Allerlei klimaten waarin verschillende vogels leven komen in Avifauna voorbij. Zo vind je in de tropische jungle van de Filipijnenhal alleen vogels die op de Filipijnen voorkomen. Roze flamingo's en rode en zwarte ibissen bevolken het Cubaans brakwatermoeras. Verken alle gebieden, spot de vogels en kijk toe bij de voederpresentaties. Zie hoe de pelikanen vis uit het water scheppen en de pinguïns op een drafje naar de verzorger rennen voor hun maaltijd!

Maki's en vari's

Naast vogels leven er in Avifauna ook halfaapjes, zoals ringstaartmaki's en rode vari's. In het Madagaskargebied slingeren ze gewoon boven je hoofd. En als ze veel kabaal maken, dan is het tijd voor het voederpraatje! In de Oosterse tuin vind je tussen de Chinese beplanting ook nog een groep van vier rode panda's. Op het nevelwoudeiland Nuboso spot je dieren uit het Zuid-Amerikaanse nevelwoud, zoals wilde cavia's, dwergaapjes, kuifseriema's en nachthokko's.