Beoordelingen voor PIT Veiligheidsmuseum

(46 beoordelingen)
Schrijf een beoordeling

Reviews van bezoekers van DagjeWeg.NL Tickets

Leerzaam

Netjes geregeld niet te druk

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 14 juli 2020
D

Een leuk museum maar er kan nog veel meer uitgehaald worden. Speelplein met auto’s waar kinderen echt in kunnen. Brandjes blussen. Klim-klauterpaal waar de politie- en brandweer mannen moeten oefenen. Kinderen willen graag doen en ervaren. Gezonde snacks in de verkoop.
Gratis water om te drinken dat bv uit een brandblusser komt . Zo zijn er nog een heleboel dingen te verzinnen om het aantrekkelijker te maken en zo een langer verblijf mogelijk maakt,

  • Gerie K.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 2 december 2019
geweldig!

9
veel te doen, drukke jongen van 10 jaar heeft zich heerlijk vermaakt. kon ook vrij rondlopen, omdat het museum heel overzichtelijk was opgezet. ook voor volwassenen voldoende interactieve dingen te doen. restaurant is goed bereikbaar en toegankelijk.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 3 november 2019
Interessant, interactief uitje met kinderen

Leuke, oude voertuigen en goede uitleg over ontwikkelingen in de hulpverlening. Het passen van de kleding viel erg in de smaak. Interactief en rondjes rijden op de skelterbaan. Zoektocht met vragen maakt het extra leuk voor de kids. Geslaagd uitje voor een korte duur (het is niet groot, maar daardoor wel overzichtelijk).

  • Linda P.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 2 augustus 2018
Klein en weinig te doen

Klein museum stond zo weer buiten. Weinig te doen. Skelterbaan is leuk maar klein. Kunnen weinig kinderen tegelijk gebruik van maken.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 31 juli 2018
Pit veiligheidsmuseum

Leuk voor kinderen. alleen hadden we ons meer voor gesteld wat betreft Brandweerman Sam. Dat lijkt alleen een lokkertje, was niks van terug te vinden. Jammer.

  • Coby P.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 17 augustus 2017
Leuk museum

Het was heel leuk en leerzaam
Ook voor kinderen van 6 en 9 jaar.

  • Ton B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Opa en oma
  • Bezoekdatum: 9 augustus 2017
Goed opgezet

Een leuk en leerzaam uitje voor ( groot ) ouders en kinderen tot 12 jaar.
Alleen jammer dat de blusboot niet ging varen maar uitsluitend te bezoeken was.

  • W.A. v. d. G.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Opa en oma
  • Bezoekdatum: 12 augustus 2017
Was wel leuk.

Op zich wel leuk , maar beetje donker (zeker voor opa's en oma's) om details goed te kunnen zien en te lezen. Kan het niet uitleggen maar de kinderen (7-9-11) moesten echt 'op gang' komen . Daar hebben ze anders nooit moeite mee.
Bij filmzaal was geluid niet altijd goed te verstaan, mede door geluiden uit museum en doordat de (mannen)stem vrij laag is. Ondertiteling zou alles oplossen.
Speurtocht was wel leuk. De skelters vonden ze het leukst, maar daarvoor hoefden ze niet naar dit museum..... Het was leuk voor één keer. ik denk te weinig uitdaging voor kinderen.

  • Goke v. '. H.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 8 augustus 2017
Niet te groot, maar superleuk!

Leuk en interessant museum. Op loopafstand van NS station (goed te combineren met dagje treinen).
Niet heel groot. Skelterbaan en het verkleden waren favoriete activiteiten.

  • Luijendijk
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 8 augustus 2017
Prijs kwaliteit verhouding ver te zoeken

En brandweerman Sam was ver te zoeken.
Binnen een uur weer buiten...

  • J v. R.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 6 augustus 2017
Leuk voor kinderen boven de leeftijd van 8 jaar

Wel erg veel voertuigen!
Voor de kinderen onder de 8 jaar miste ik PASSENDE kleding ipv volwassenuniformen etc.
Waarom geen filmpje van brandweerman SAM????

  • Top H.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 3 augustus 2017
Supervriendelijke mensen

Geweldig dagje uit met de kinderen.
Jammer dat ze niet meer in de auto s mogen zitten . En ja ze missen de sirenes

  • martin H.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 29 juli 2017
geen opdracht of activiteit deed het niet

ik vind het echt niks aan binnen een half uur al weg, zogenaamde brandweerman sam weken alleen een kaartje met opdrachten die je niet kon doen om dat de displays net werkte we waren na een half uur al weg, er word ook niet duidelijk genoeg aangegeven waar je wel en niet op mag zitten of aan mag komen!! niet aan te raden om met kinderen naar toe te gaan!

  • Patricia Z.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezoekdatum: 28 juli 2017
Klein museum, vooral voor oudere jeugd

Klein museum. Voor peuters zijn alleen de voertuigen leuk (vooral om in/op te mogen zitten), de skelters zijn nog te groot voor peuters. Als volwassene ben je snel door het museum heen gelopen en uitgekeken (en heb je alles gezien en gedaan). Het is jammer dat de publiekstrekker (het blussen van de brand) defect is en dit niet voorafgaand aan het bezoek bekend wordt gemaakt.

  • Miriam
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 1 april 2017
leerzaam, uitdagend, spannend.

Erg leuke mag voor jong en oud.

  • judith g.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 29 december 2016
Een geweldige middag voor (o)pa en (o)ma met kids

Boeiend voor oud(er) en jong. de kleinkinderen hebben genoten.

  • A. B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 18 oktober 2016
Voor alle leeftijden

Voor iedereen wel een activiteit of een wetenswaardigheid

  • Marcel P.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 12 oktober 2016
Leuk, maar niet voor de kleinste kinderen.

Leuk museum. Wij waren met een 4 jarig kind en die begreep niet dat je de ene auto wel in mocht en de ander niet. Vooral de bijzondere wagens mochten niet. De skelterbaan en het te behalen rijbewijs zijn super leuk en leerzaam. Voor de hele kleintjes vonden we sommige onderdelen van het museum niet zo geschikt (crime scène, huiselijk geweld en het wapenarsenaal) maar deze stukken kan je goed overslaan. Wat ook heel leuk is gedaan, je kan je oa verkleden in originele politie en brandweer uniformen.

  • Manon v. V.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 1 oktober 2016
het was leuk

het was interesant maar de bediening in de kantine was maar sagarijnig.het moet niet uitmaken als je een kaart heb en je wilt bestellen dan moet het er ook zijn.

  • frits h.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 1 september 2016
Leerzaam

Leerzaam. Maar weinig uitdagende dingen voor kinderen die actief bezig willen zijn. Voor degenen die tijd nemen om te luisteren en opdrachten uit te voeren, is het wel uitdagend.

  • Tinele B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 12 augustus 2016
Matig

Het is een klein museum waarbij de expositie niet echt interessant gemaakt is voor jongere kinderen. Het taalgebruik bij de verschillende opstellingen is niet aangepast aan kinderen. De speurtocht is daarom moeilijk te doen. De vragen zijn op zich redelijk verwoord maar door het taalgebruik bij de dingen die ze moeten lezen raken ze al gauw de draad kwijt.

  • Coosje
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 14 augustus 2016
leuk,leerzaam en gezellig

erg mooi opgezet. Voor elke leeftijd wat te doen.
Kinderen vinden het fantastisch en boeiend.

  • Hennie v. R.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 11 augustus 2016
Leuk, maar te weinig activiteiten

Jammer dat je heelveel auto niet mag aanraken

  • Eric O.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 13 augustus 2016
Tegenvaller

Ik vond het een beetje tegenvallen, niet heel groot, veel dingen waar je moest luisteren, wat voor jonge (net 5) kinderen lastig is. We stonden binnen een uur weer buiten....

  • Veroesjka
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 4 augustus 2016
erg leuk en interessant

wij waren met onze kleinzoons van ruim 8 jaar die de speurtocht en activiteiten erg leuk vonden

  • J R. V.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 28 juli 2016
uitje met de kids

boeiend, interactief , leerzaam

  • Hermine S.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 11 juli 2016
leuk museum

Bezocht met een kleinzoon van 13. Een heel leuk en interessant museum, voor oud en jong.

  • Elly
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 14 augustus 2015
Heel leuk uitje. Echt iets voor jonge kinderen. Spectaculair!

Samen met mijn 2 kleinzoons geweest. Voor mijzelf was het ook reuze interessant omdat ik ruim 13 jaar bij een 112-meldkamer heb gewerkt. Echter ik ben vergeten een foto te nemen van de meldkamer bij jullie. Overal heb ik foto's van behalve daarvan. Zou ik die nog toegestuurd kunnen krijgen via fenny.de.vries@ziggo.nl? Dat zou ik heel erg fijn vinden.
We vonden het een heel apart leuk uitje. De jongens hebben genoten. Ook de skelterbaan erbij was een succes.

  • fenny.de.vries@ziggo.nl
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 2 mei 2016
Superleuke dag gehad!

Echt een leuk museum! Heel interactief, de kinderen (jongens 8 en 11jr) mochten in verschillende voertuigen kijken, aanraken en uitproberen. Afgewisseld met games en skelters (die zijn met name voor de jongere kinderen leuk).
Er liepen verschillende mensen rond die informatie gaven, echt aan de kinderen en dingen uitlegden. Heel goed. Dat maakt het leuk en leerzaam. Ook voor ons als ouders genoeg te doen en te zien.
Al met al hadden we met z'n allen een geweldige dag!

  • R S.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 16 mei 2016
Geweldig leuk!

leerzaam en heel gevarieerd

  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 4 mei 2016

Reviews van bezoekers van DagjeWeg.NL

Superleuk museum, kinderen kunnen van alles doen,

Volop actie, achtergrondinformatie, net echte situaties en een heleboel wat we nog niet wisten van de politie en brandweer.

  • Lianne.
  • Bezoekdatum: 27 april 2017
Interactief en actief leuk museum

Nog nooit van dit museum gehoord, maar toen had ik ineens kaartjes gewonnen. Zodoende een datum geprikt en gegaan met jongen van 5 en meisje van 7 geweest.

Heel vriendelijk personeel heeft ons wegwijs gemaakt.
Je kan je verkleden als agent/brandweer/ambulancepersoneel.
Er is voor de kids heel veel te doen, brandje blussen, skelterbaan, speurtocht, "denk als agent" en natuurlijk auto's etc te bezichtigen.
Er waren ook touchscreen-spelpalen, waarmee je bijv. kon leren/proberen om in de juiste volgorde te handelen bij een ongeluk. Helaas waren er ook een paar palen die niet goed werkten.

De speurtocht was heel leuk, maar wel echt goed speuren, wellicht leuker voor de oudere kinderen. Motiveerde wel om alle vitrines goed te bekijken, ook voor de kids.
In de vitrines hingen mooie spullen, o.a. brandweeruniformen van vroeger. Een aantal spellen is ook echt heel uitdagend voor volwassenen. Ook waren er verhalen van politie/brandweer/ambulance personeel te horen.

Als we in de buurt zouden wonen, zou ik dit voor een kinderfeest/excursie vanaf 8 jaar gaan doen.
Voor jonge kinderen leuke activiteiten en vooral voor kinderen die politie/brandweer graag naspelen is het erg leuk.

Een paar leuke en gezellige en leerzame uurtjes gehad!

  • mariska.
  • Bezoekdatum: 10 februari 2017
Tegenvallend

Wij lazen op de website van het brandweermuseum dat zij was samengegaan met een ander museum en zo het veiligheidmuseum hadden gevormd.
Dit schiep bij mij hoge verwachtingen maar dit viel tegen, niet echt veel bijzondere voertuigen, weinig uitgebreid, je mag bijna nergens aankomen, het is vrij klein voor een museum met voertuigen e.d. en vrij aan de prijs.
Maar ik moet wel eerlijk zijn: voor kinderen erg leuk om de spellen te spelen die aanwezig zijn op touch-screen schermen.

  • Davy.
  • Bezoekdatum: 23 augustus 2016
Matig

Het is echt heel erg klein. Voor de kleine kinderen (tot 9 jaar) is het weinig interessant. De speurtocht bevat veelste moeilijke woorden. De uitleg van alles is minimaal.
Leuke skelterbaan

  • Coosje.
  • Bezoekdatum: 9 augustus 2016
Super!

Middag geweest met kinderen. Die vermaakten zichzelf erg goed zodat ik tijd had alles goed te bekijken. Mooie tentoonstelling, bijzondere sfeer.

  • Serge v. d. B.
  • Bezoekdatum: 12 februari 2016
tegenvaller

Leuk voor kleine kinderen.
Voor volwassenen weinig interessant, oppervlakkige informatie bij objecten en vitrines.

  • Kevin.
Veel te zien

Er is veel te zien en te horen. Voor kinderen onder de 6 niet echt geschikt. Het 'doen' bestaat met name uit beeldschermen kijken en vragen beantwoorden. Er mag meer op de beleving worden ingezet zodat er meer zintuigen worden geprikkeld.

  • John.
  • Bezoekdatum: 6 april 2015
top dag gehad

Kwamen tijd tekort..zeer goede enthousiaste rondleiding gehad in een klein groepje..ME training voor de kinderen.ze vonden het geweldig om Me-er te zijn en ook de rol van Hooligan te spelen.De speurtocht om de dader te vinden..de fietsjes..zoveel te zien/doen ..zulke aardige behulpzame medewerkers.....mijn kinderen10 en 12 raakten niet uitgepraat over vandaag...

  • ellen v. h. B.
  • Bezoekdatum: 25 februari 2015
tegenvaller

Voor oudere kinderen (10 en 14) veel te kinderachtjg.

  • Bianca d. Z.
  • Bezoekdatum: 25 februari 2015
heldhaftig!

Ontzettend leuke manier om te leren over veiligheid. Kruip in de rol van een echte brandweerman. En neem deel aan verschillende Activiteiten. Mijn zoontje vond het geweldig. Ga er zeker nog eens naartoe. Misschien in combinatie met een kinderfeestje voor een educatieve dag.

  • ronit s.
alleen v volwassenen

Meer voor volwassenen. Bij entree alleen al, kinderen krijgen geen pasje. Je moet wel entreegeld betalen. Wil je toch mee laten doen via jou pas kan dit niet. De computer is vooregeprogrammeerd vanaf een bepaalde lengte leeftijd Mogen bijna niets aanraken of uitproben.

  • karin.
  • Bezoekdatum: 19 augustus 2014
Leuk!

Een leuk museum. Wij waren er met onze kinderen van 6 en 4. Er staan allerlei mooie en oude auto's veel beeld materiaal. Allerlei testjes die ze kunnen doen brand blussen etc. De skelters waren ook favoriet. Hebben het niet ervaren als een niet aan raak museum zoals in andere recentie werd geschreven,.

  • Fam. B.
  • Bezoekdatum: 9 augustus 2014
een pittige ervaring

Met het hele gezin de hele dag gebleven terwijl het niet de bedoeling was. Wat kan je hier veel doen, aanraken, spelen. Je mag zelfs skelteren! En je mag de oude auto's in!

  • Familie V. v. H.
Het niet aanraken museum

Kinderen willen overal in maar mogen zelfs niets aanraken. Het stikt er van de bordjes niet aanraken. Het is meer voor de doorgeinterde professionals. De brandweerboot is voor kinderen niet interessant. De schipper knoopt het gesprek aan met volwassenen en richt zich totaal niet op kinderen. Een gemiste kans. Maak het leuk voor (ook jonge) kinderen en zorg dat ze overal in en aan mogen.

  • C. K.
  • Bezoekdatum: 21 april 2014
Interessant

Veel te beleven, te doen en te zien, mooie spullen van politie, brandweer en ambulane.

  • Jan p.
  • Bezoekdatum: 18 april 2014

DagjeWeg.NL Tickets · service@dagjewegtickets.nl
KvK 60256281 · Amsterdamseweg 9 · 6711 BE Ede
ldrsgdkpr