Koop nu tickets
Bestel gemakkelijk je tickets

Museum vol indrukwekkende Philips-uitvindingen

Logo van Philips Museum Eindhoven

Licht, gezondheid en innovatie, verleden en heden, uitvindingen, techniek en interactie: in het Philips Museum leer je alles over het inspirerende verhaal van het kleine fabriekje van Philips, dat uitgroeide tot een toonaangevend wereldconcern.

Van fabriekje tot wereldconcern

Philips is wereldwijd bekend door zijn uitvindingen. Maar dat was niet altijd zo. Gerard Philips ontwikkelde zijn bedrijf vanuit een klein fabriekje in Eindhoven tot een beroemd concern. In dit leuke en interactieve museum leer je het verhaal achter Philips kennen.

Radio en televisie

Philips vindt het licht steeds weer opnieuw uit en verbaasde daarnaast de wereld met radio, televisie en röntgenapparatuur. De uitvindingen worden overal gebruikt. In het museum zie je de allereerste Philipsradio uit 1927 en één van de eerste televisietoestellen. Maar je vindt nog veel meer interessante Philips-uitvindingen uit de afgelopen honderd jaar, zoals huishoudelijke apparatuur en spelcomputers.

Kijkje in de toekomst

De 'Innovation and you' Experience geeft je een spectaculair voorproefje op de toekomst. Leer alles over moderne technologie en de rol die het kan spelen op het gebied van gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Het familiespel Mission Eureka is een leuke test hoe innovatief je bent. Word een onderzoeker en voer alle opdrachten uit! Tip! Boek de Philips Design Tour: een iPad-tour vol augmented reality.