Exclusief: 25% korting op de entreeprijs

Vier de zomer in het Nederlands Openluchtmuseum

Logo van Nederlands Openluchtmuseum

Ga koeien melken op het Kindererf of race rondjes op de ouderwetse skelters op het Zaanse Plein. Het zomerprogramma van het Nederlands Openluchtmuseum zit bomvol leuke activiteiten.

Gekochte tickets voor het Nederlands Openluchtmuseum kun je uitprinten of op je tablet of telefoon bij de kassa laten zien.

Bouw een kasteel met een minigraver


Geniet van de zomer in het Nederlands Openluchtmuseum! Ga lopen op klossen of race een rondje met de skelter over het plein. Kun jij de weg vinden in de doolhof van struiken? Echte actievelingen rennen zo snel mogelijk naar de speeltuin met kruiwagens en minigravers. Hier kun je echt ouderwets buiten spelen!

Zo leefden opa en oma


Neem een kijkje in de ouderwetse boerderij Varik, waar een boerin laat zien hoe ze kookt op een fornuis. Of bekijk hoe de dorpssmid metaal bewerkt met zijn hamer! Je gaat bij het Nederlands Openluchtmuseum echt even terug in de tijd.

Spelletjes voor slecht weer


Regent het? Dat is de uitgelezen kans om gezellig binnen spelletjes te gaan doen. In de oud-Hollandse spelletjesschuur kun je allerlei spellen van vroeger uitproberen. Neem ook een kijkje bij de smid in het labyrint of leer meer van oude huismiddelen tegen kwaaltjes in de Kruidentent. Vergeet vooral de Canon van Nederland niet te bezoeken! Vijftig belangrijke gebeurtenissen uit onze geschiedenis komen voorbij; je maakt hier in vogelvlucht de geschiedenis mee.