Koop nu tickets
Exclusief: 25% korting op de entreeprijs

Ouderwetse pret in het Nederlands Openluchtmuseum

Logo van Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum ga je op reis door de tijd, van zo'n twee eeuwen geleden tot heel recent. Ontmoet vriendelijke boeren en ambachtslieden, maak een ritje in de nostalgische tram en beleef de Canon van Nederland!

Ga mee naar het Nederland van vroeger, vol mooie verhalen, nostalgische ambachten en gezellige oud-Hollandse spellen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in huizen van vroeger in het 'Tilburgs straatje' en ontdek in authentieke boerderijen waarom zoveel Nederlandse boeren jaren terug de oversteek naar Canada maakten.

Leuk voor kinderen

Kinderen mogen op Het Kindererf meehelpen met karweitjes die vroeger heel gewoon waren. Draag emmers water aan een juk, was vieze kleren met een wasbord en melk zelf een koe. Of ga hoepelen en spelen op het Zaanse Plein, waar allerlei oud-Hollandse spellen op je wachten.

Canon van Nederland

Beleef Hollandse historie in vogelvlucht in de Canon van Nederland. In tien enorme 'filmsets' reis je langs de hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis. Bekijk indrukwekkende topstukken van verschillende musea en speel interactieve games. Zo zie je, hoor je en beleef je zelf onze geschiedenis!