Koop nu tickets
Exclusief: 25% korting op de entreeprijs

Smaken van vroeger in het Nederlands Openluchtmuseum

Logo van Nederlands Openluchtmuseum

Wat vonden we vroeger lekker? Dat vinden we nu misschien wel gruwelijk! Proef, test en oordeel in het Nederlands Openluchtmuseum, waar je door het verleden reist. Langs de Scheepswerf voor een vette haring en naar de boerderij om mosterd te maken.

Reis met het hele gezin door de tijd in het Nederlands Openluchtmuseum. Voer de dieren in de grote, historische stal. Ga op bezoek bij de smid en proef van een vette haring op de Scheepswerf. Dit jaar is het thema Gruwelijk Lekker en kom je door het hele museum de smaken van vroeger tegen. Deze zomer verleggen bezoekers hun grenzen en proeven van exotische smaken. Zoals die van de durian, een beruchte vrucht in Indonesie. Durf jij ondanks de geur van de durian toch te proeven? Of neem je liever een hapje knoflookstroopwafel? Loop de smakenroute door het museum en bekijk de speciale expositie Gruwelijk Lekker.

Leuk voor het hele gezin!

Doe in de Suikerwerkplaats mee aan de Suikerquiz en kom er deze lente achter hoe (on)gezond dit zoete spul is door verschillende proefjes en opdrachten. In de zomer kom je er achter hoe zoet van ver smaakt. Ga samen met de (klein)kinderen aan de slag met suikerriet en ontdek hoe de eerste suiker werd gemaakt. Op het Kindererf kun je zelf een feestelijk hapje maken.

Canon van Nederland

Beleef Hollandse historie in vogelvlucht in de Canon van Nederland. In tien enorme 'filmsets' reis je langs de hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis. Bekijk indrukwekkende topstukken van verschillende musea en speel interactieve games. Zo zie je, hoor je en beleef je zelf onze geschiedenis!