Koop nu tickets
Exclusief: 25% korting op de entreeprijs

Ouderwetse pret in het Nederlands Openluchtmuseum

Logo van Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum ga je op reis door de tijd, van zo'n twee eeuwen geleden tot heel recent. Ontmoet vriendelijke boeren en ambachtslieden, maak een ritje in de nostalgische tram en luister naar de verhalen die je overal vindt.

Ga mee naar het Nederland van vroeger, vol mooie verhalen, nostalgische ambachten en gezellige oud-Hollandse spellen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in huizen van vroeger in het 'Tilburgs straatje' en ontdek in authentieke boerderijen waarom zoveel Nederlandse boeren jaren terug de oversteek naar Canada maakten.

Leuk voor kinderen

Kinderen mogen normaal gesproken op Het Kindererf meehelpen met karweitjes die vroeger heel gewoon waren. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is hier nu een alternatief programma.

Ontmoet Mij

Elkaar ontmoeten en luisteren naar elkaars verhalen; dat verbindt! In 2020 staat het thema Ontmoet Mij centraal in het Nederlands Openluchtmuseum. Luister op verschillende ontmoetingslocaties naar de verhalen van anderen en laat je verrassen! En ontdek welke verhalen onze geschiedenis bepaalden. In de tentoonstelling 'Heb je een vuurtje voor mij?' herkent iedereen de voorwerpen die leiden tot (verrassende) ontmoetingen.

Canon van Nederland

Beleef de vijftig belangrijkste gebeurtenissen uit ons verleden in de Canon van Nederland. In tien enorme 'filmsets' zie je, hoor je en voel je de hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis.