Koop nu tickets
Laatste kans: boek met 25% korting!

Ouderwetse pret in het Nederlands Openluchtmuseum

Logo van Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum ga je op reis door de tijd, van zo'n twee eeuwen geleden tot heel recent. Ontmoet vriendelijke boeren en ambachtslieden, maak een ritje in de nostalgische tram en luister naar de verhalen die je overal vindt.

Ga mee naar het Nederland van vroeger, vol mooie verhalen, nostalgische ambachten en gezellige oud-Hollandse spellen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in huizen van vroeger in het 'Tilburgs straatje' en ontdek in authentieke boerderijen waarom zoveel Nederlandse boeren jaren terug de oversteek naar Canada maakten.

Leuk voor kinderen

Kinderen mogen op Het Kindererf meehelpen met karweitjes die vroeger heel gewoon waren. Doe een wasje in de tobbe, help emmers water halen en melk een nepkoe. In de herfst is er voor gezinnen een interactief doe- en vertelverhaal. Doe mee met de verhalenbingo en bezoek alle locaties uit het verhaal in het museum met de digitale speurtocht. Altijd al eens het museum op een andere manier willen ontdekken samen met het gezin? In de herfst is er een leuke extra activiteit; je kunt namelijk bij het Infopunt in het Entreegebouw van het museum een gratis speurtocht ophalen! Dwaal door het park, ontdek nieuwe locaties en voer de leukste opdrachten uit.

Ontmoet Mij

Elkaar ontmoeten en luisteren naar elkaars verhalen; dat verbindt! In 2020 staat het thema Ontmoet Mij centraal in het Nederlands Openluchtmuseum. Luister op verschillende ontmoetingslocaties naar de verhalen van anderen en laat je verrassen! En ontdek welke verhalen onze geschiedenis bepaalden. In de tentoonstelling 'Heb je een vuurtje voor mij?' herkent iedereen de voorwerpen die leiden tot (verrassende) ontmoetingen.

Canon van Nederland

Beleef de vijftig belangrijkste gebeurtenissen uit ons verleden in de Canon van Nederland. In tien enorme 'filmsets' zie je, hoor je en voel je de hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis.