Koop nu tickets
20% korting op je tickets

Verwonder je over kunst in het Stedelijk Museum Schiedam

Logo van Stedelijk Museum Schiedam

Ontdek kunst van Nederlandse bodem in het Stedelijk Museum Schiedam! Verwonder je over kunstwerken en prik een vorkje mee in het Museumcafé. Het museum is gevestigd op een bijzondere plek: in het Sint Jacobs Gasthuis aan de oudste dijk van Schiedam.

Alles vertelt een verhaal

Een ontmoetingsplek voor kunst én een ontmoetingsplek voor mensen: dat is het Stedelijk Museum Schiedam! De tekeningen, schilderwerken en beelden vertellen stuk voor stuk een verhaal. Even uitrusten tussendoor? Schuif aan de lange tafel in het Museumcafé en haal wat te eten bij het buffet. Intussen praat je met medebezoekers over koetjes, kalfjes en kunst. Je betaalt wat je het waard vindt in het Museumcafé.

Kunst van eigen grond

Er zijn in Nederland maar weinig musea die zoveel aandacht besteden aan naoorlogse en hedendaagse kunst van Nederlandse bodem. In het Stedelijk Museum Schiedam ontdek je kunst van onder andere Cobra-kunstenaars Karel Appel, Corneille en Anton Rooskens. De collectie wordt regelmatig uitgebreid met werk van jonge Nederlandse kunstenaars. En het leukste: je bezoek aan het Stedelijk Museum Schiedam is nooit hetzelfde door de regelmatig wisselende tentoonstellingen.