Koop nu tickets
€ 2,- korting op je tickets!

COMM - Museum voor Communicatie

Logo van COMM - Museum voor Communicatie

In een wereld vol informatieoverloads, fake news en non-stop updates raken we niet over communicatie uitgepraat. COMM - Museum voor Communicatie neemt je mee in de wereld van communicatie; van 400 jaar oude handgeschreven brieven tot emoji's van nu.

Hack het museum en verstuur buizenpost

Een museum over communicatie klinkt misschien droog, maar je bent er onbewust dag in dag uit mee bezig. Sterker nog: je hele leven draait erom. Je hebt non-stop contact: een glimlach, een gesprekje met de buurman, een appje naar een collega. Sta stil bij communicatie in interactieve tentoonstellingen, historische collecties en workshops. Hoe aanwezig ben jij bijvoorbeeld online? En wat betekenen emoji's in andere landen? Ook leer je meer over de nieuwste ontwikkelingen op gebied van communicatie: praat bijvoorbeeld met een robot, ervaar in De Bubbel hoeveel prikkels je op een dag verwerkt en probeer tijdens een rondleiding het museum te hacken. Leuk: verstuur zelf buizenpost! Je briefje vliegt door een doorzichtige koker vanaf de vierde etage helemaal naar de eerste etage.

Brieven versus appjes

Nu sturen we vooral appjes, maar post was in de zeventiende eeuw het belangrijkste communicatiemiddel. Lees in het museum eeuwenoude brieven over schandalen, roddels en het alledaagse leven. Wist je dat brieven toen op een bepaalde manier gevouwen werden, zodat niemand ze stiekem kon lezen? Privacy stond dus toen al hoog in het vaandel! Je ziet nog veel meer oude communicatietools terug, zoals retro telefoons en codeermachines.

COMM Live

Meer weten? Op woensdagavonden staat er een spreker op het podium bij COMM Live. Iedere week een nieuwe lezing, discussie of talkshow over communicatie!