Koop nu tickets
10% korting op jouw reis om de wereld!

De wereld komt samen op 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Logo van 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Maak een tripje naar Garderen en je blijft reizen! 't Veluws Zandsculpturenfestijn neemt je dit jaar mee op een reis om de wereld. En voert je van Mount Rushmore tot in de jungle en langs een schitterende skyline met 's werelds beroemdste gebouwen.

Lever je ticket in bij de stewardess en je reis rond de wereld begint! En dat begint behoorlijk indrukwekkend, want bezoekers staan als eerst voor een skyline van maar liefst 18 meter met 's werelds beroemdste gebouwen. Voor dit schitterende bouwwerk was 70.000 kg zand nodig en het resultaat mag er zijn. Spot je de Eiffeltoren en de Opera van Sydney? Alle gebouwen zijn tot in detail nagemaakt en dus goed te herkennen.

Wereldculturen en wereldleiders

Typische vervoersmiddelen, bekende vakantietaferelen; het thema Reis om de wereld is op veel verschillende manieren uitgebeeld. Duik in de onderwaterwereld, waar geluids- en lichteffecten je het gevoel geven echt onder water te zijn. Reis naar wonderschone eilanden, naar bekende markten en ontdek grappige vakantietaferelen. Je hebt zelfs de kans om oog in oog te staan met bekende wereldleiders. In Garderen staan Angela Merkel, Kim Jong-un en Vladimir Poetin gezellig naast elkaar.

Bekijk het vanuit de monorail

Het maken van een zandsculptuur kost veel tijd en inspanning, de kunstenaars zijn al maanden voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn bezig. Maak een wandeling langs alle kunstwerken en bekijk het vakmanschap van dichtbij. Het mooiste zicht heb je misschien wel vanuit de monorail, waarin je in kleine karretjes over heen kunt rijden.

De Beeldentuin Garderen

't Veluws Zandsculpturenfestijn wordt ieder jaar opgebouwd bij de Beeldentuin in Garderen, met meer dan vierduizend beelden. In het bijbehorende showroomdorp kun je woonaccessoires, tuinmeubelen en andere decoratie vinden. Voor een kopje koffie of een lunch ben je welkom bij Lunchroom De Rozentuin of zelfbedieningsrestaurant Plattelands Preuverie.