Koop nu tickets
Beleef de Slag om Arnhem!

Beleef de Tweede Wereldoorlog alsof je er zelf middenin zit!

Logo van Airborne Museum Hartenstein

Beleef de Tweede Wereldoorlog alsof je er zelf middenin zit. Ga terug in de tijd bij Airborne Museum Hartenstein en beleef de ondergrondse Airborne Experience. Hier maak je de oorlog van heel dichtbij mee.

De ondergrondse Airborne Experience is uniek in Europa. Je dwaalt door de Arnhemse straten en hoort de geweerschoten, Duitse bevelen en angstkreten om je heen. Superspannend, maar gelukkig niet echt.

Operatie Market Garden

In de briefingroom van de ondergrondse Airborne Experience krijg je instructies dat Operatie Market Garden gaat beginnen. En dan gebeurt het! Met een zweefvliegtuig worden nieuwe troepen aangevoerd op de Ginkelse hei en de strijd barst los. Je beleeft hier alles zelf: straatgevechten en gevechten op de brug, invallen van de Duitsers en het terugtrekken naar Oosterbeek waar de gevechten verder gaan.

Villla Hartenstein

Airborne Museum Hartenstein vind je in Villa Hartenstein. Tijdens de Slag om Arnhem was de villa het hoofdkwartier van de geallieerden. Door de persoonlijke verhalen van veteranen, authentieke objecten en kranten krijgt de veldslag een gezicht in het museum.

Voor de kids

Een dagje naar het Airborne Museum met de kids? Volg dan de Tom & Katja route! Ga op onderzoek uit met een speciale opdracht: erachter komen wat er in september 1944 allemaal gebeurd is in Villa Hartenstein. Met mooi weer ga je lekker naar buiten om daar te speuren naar de sporen van de oorlog.