Beoordelingen voor het Zuiderzeemuseum

(174 beoordelingen)
Schrijf een beoordeling

Reviews van bezoekers van DagjeWeg.NL Tickets

Veel te zien en te leren

Onverwachts veel te zien, ook komen er interessante dingen voorbij !!!

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 5 oktober 2019

Leuk, interessant en zeer leerzaam!

We hebben een zeer leuke dag gehad en onze ogen uitgekeken naar de zeer uitgebreide collectie! Wat onwijs leuk hoe het dorpje is nagebouwd, je waant je echt in die tijd. Een leuk en leerzaam inkijkje in het leven in die tijd.

  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 6 oktober 2019

Leuk .de appeltaart vonden we geweldig

Harstikke genoten

  • Dora C.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 28 september 2019

Leuk en gezellig

Gezellig om daar lekker te wandelen en mooie oude huisjes en dingen te bezichtigen en natuurlijk het leuks een tochtje met de boot die je naar het museum brengt .

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 18 september 2019

Geweldig om terug in de tijd te gaan!!!

Genoten van de mooie huisjes en de activiteiten.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 21 september 2019

Mooie ervaring

Mooi park veel te doen erg leuk voor groot en klein

  • Sabrina S.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 20 september 2019

Zuiderzeemuseum

Heel realistisch en erg goede en vriendelijke uitleg bij vragen.

  • C.H. D. P.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 22 september 2019

Leerzaam en gezellig

ons familie uitje dit jaar naar het zuiderzee museum was erg geslaagd.
de jongste van ons heeft met veel plezier theedoeken op een wasbord leren wassen en ook wij ouderen hebben toch nog het een en ander hier opgestoken en bovendien een gezellige dag gehad

  • HW W.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 15 september 2019

Zeer leuke dag gehad.

De moeite waard.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 18 september 2019

Leuk,interessant en educatief

Goed onderhouden en kindvriendelijk.
Erg leuk

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 17 september 2019

Geweldig

Super leuk, veel te bekijken medewerkers voerde hele verhalen op.
Bleven perfect in hun rol en wisten veel over de geschiedenis.

  • Marianne R. F.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 14 september 2019

Bezoek Zuiderzeemuseum

Wij allen vonden het een geweldige ervaring in het Zuiderzeemuseum,heel mooi geconstrueerd en een hele mooie ligging aan het IJzelmeer met prachtig uitzicht,de koffie was heerlijk en de appeltaart super lekker,ook de gerookte zalm was heerlijk,een minpuntje was dat er geen broodjes bij verkocht werden,dat is jammer.

  • Willem L.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 26 augustus 2019

Ware onderdompeling terug in de tijd

Wij voelden ons echt toerist in eigen land, maar nog meer bepaald werden wij terug in de tijd geworpen en je hebt hier een schitterend beeld over hoe het vroeger was, en iedereen speelde zijn rol zo overtuigend dat je twijfelde of het echt was of een rol. Hier kan je gerust een dag vertoeven.

  • Caroline V. d. N.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 6 september 2019

buiten uitstekend, binnen slecht

Buiten museum was uitstekend,
Binnen museum slecht. We hadden beter de tijd voor het binnen museum kunnen besteden aan Enkhuizen.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 7 september 2019

Erg leuk

Leuke boottocht naar het buitenmuseum.
Mooie oude huisjes.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 4 september 2019

We hadden er meer van verwacht

Weinig aan!!! Er waren bijna geen mensen in het dorpje die duidelijk toonden, hoe het een eeuw geleden toeging!!!
Geen spelende kinderen uit die tijd....niks.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 3 september 2019

Zeer leuke dag gehad

Heel lamg geleden dat ik naar het museum ben geweest en vond het wel weer eens tijd. Hele leuke dag gehad en heerlijk weer gehad

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 3 september 2019

Geweldig!

Fantastisch open lucht museum waar je helemaal terug gaat in de tijd. Vroeger een paar keer met de kinderen geweest, maar nu nog steeds hetzelfde blije gevoel zonder hen. We komen zeker weer! Dank voor de betaalbare prijs!

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 27 augustus 2019

Geweldig, interessant, educatief

8+

  • John H.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Opa en oma
  • Bezoekdatum: 27 augustus 2019

Het was er prachtig, de sfeer van toen

Het was er prachtig, de sfeer van toen

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 27 augustus 2019

Dagje uit

We hebben het heel erg naar ons zin gehad!

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 22 augustus 2019

Complete positive verrassing

Een echte aanrader, het was voor mij als Noord Hollander niet te ver weg. Dit was voor mij de eerste keer hier.

  • Fred v. v. t. P.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 27 augustus 2019

erg leuk

alleen de boottocht is al superleuk en dan lekker genieten bij de huisjes sommige mensen doen het echt heel leuk voldoende bankjes om te zitten
alleen bij de frietkraam waren we na een half uur nog niet aan de beurt en zijn toen maar lekker een visje gaan halen was een goede keuze achteraf

  • Meta V.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 23 augustus 2019

Dagje uit.

Leuk en voor kinderen ook heel leerzaam

  • Wout K.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 25 augustus 2019

Heer

Erg leuk museum voor jong en
Oud

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 23 augustus 2019

Fantastisch en erg leerzaam vooral voor kinderen

Een fantastische leuk museum voor jong en oud
Erg leerzaam en leuk, zeer de moeite waard om aan te bevelen bij anderen.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 22 augustus 2019

Grandioos

Veel te zien voor groot en klein.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 21 augustus 2019

Mooi dagje uit

Prachtige dag, heel veel info. Binnenmuseum erg mooi, zeker de moeite waard. Het buitenmuseum laat het in het echt zien. Leuk zijnde figuranten!!

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 22 augustus 2019

Geweldig uitje voor jong en oud

Prima uitje !

  • Brenda K.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 21 augustus 2019

Geweldig uitje voor jong en oud

Prima uitje !

  • Brenda K.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 21 augustus 2019

Interessant

Leerzaam en interessante dag. Wel graag opstapplaats boot terug bij station aangeven op de plattegrond museum.

  • L. W.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 20 augustus 2019

Dagje terug in de tijd

Kaartjes via internet besteld. Ivm milieu niet uitgeprint naar via de mobiel wilden we naar binnen. Maar dat was een heel gedoe. We werden vriendelijk geholpen maar jullie scanapparaat is echt waardeloos. Zou willen adviseren om met een handscanner te gaan werken. Want dit werkte niet. En het is echt absurd wat jullie vragen voor een broodje. Niet normaal.

  • Sylvia L.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 15 augustus 2019

Het was een super leuke dag.

De dag was te kort om alles te bezichtigen. Maar het was de moeite waard. Tip. Meer doe dingen voor de kinderen bv brand van vroeger blussen hoe het toen er aan toe ging. Iets laten doen wat met het leven van vroeger te maken had. Verder leuke workshops als bootklmp maken verkleed kist topper. Misschien nog wat uitleg bij de oud Hollandse spellen hoe het werkt. Bv hoepelen?

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 16 augustus 2019

Geweldig museum, veel te doen voor kinderen

Erl leuk museum, veel te doen voor kinderen en veel te zien voor oma's.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 14 augustus 2019

Mooi , afwisselend, knus.

Het varen met de boot er naar toe, het knusse van het dorpje, veel oude ambachten, informatie over alles , het gevoel dat het dorpje nog steeds bewoond wordt.

  • Jf G.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 15 augustus 2019

erg leuk uitje

zeer leuk uitje met dagjeweg tickets ook nog wat korting .

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 13 augustus 2019

Goed over zicht ht van de geschiedenis

heel. mooi opgebouwd

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezoekdatum: 11 augustus 2019

Opvoedkundig

Ook geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. Op de vele vragen krijgen zij een uitgebreid antwoord. Ook moeten zij diverse opdrachtjes doen. Zij leren hoe het vroeger aan toe ging.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 19 juli 2019

Top uitje

Een erg leuk dagje uit voor jong en oud.
Het begint al op de boot.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 23 juni 2019

mooi

die goeie auwe tijd mooi in beeld gebracht

  • Willie A.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 24 juni 2019

Leuk

Geweldig

  • Gerard B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 22 juni 2019

Ontzettend leuk en leerzaam!

Onze jongste zoon had er weinig zin in, maar eenmaal in het museum waar interactie mogelijk is voor kinderen werd hij steeds enthousiaster! Het was een leuke en leerzame dag. We hebben snoepjes gekocht bij de apotheek en in het plaatselijke snoepwinkeltje, verkleed, zelf klompenbootjes gemaakt, oud hollandse spelletjes gedaan, bij het water gespeeld, gevaren en er was overak live muziek.
Het enige minpuntje was dat het met de kinderwagen (en rolstoelen) minder praktisch is, maar ook dat is begrijpelijk. Hierdoor krijg je wel dat lekkere ouderwetse gevoel!

  • Lisanne.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 16 juni 2019

leerzaam en leuk

leuk dagje uit en ook leuk voor kinderen

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 10 juni 2019

Leuk museum

Leuk dagje uit voor iedereen die geïnteresseerd is in het Zuiderzee verleden.

  • WG v. E.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 5 juni 2019

Prachtige plek

Ontzettend leuk en leerzaam museum. Laat je verrassen!

  • Marijke P.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 31 mei 2019

Heerlijk museum

Mooi opgezet, leuk ook voor de kinderen!

  • Gerrita P.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 3 juni 2019

Super leuk museum, lekker veel buiten.

Super leuk museum voor jong en oud

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezoekdatum: 30 mei 2019

Mooi en net museum

Erg leuk ook met puber kinderen...

  • Kees H.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 30 mei 2019

Leuk en leerzaam museum

12

Je kan hier rustig een dag vertoeven, er is veel te doen, veel te zien en ook heel Leuk voor kinderen.

  • Mensje K.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 30 mei 2019

Leuk museum over de oude visserstijd.

Interessant voor iedere leeftijd. Herkenbaar voor ouderen.

  • R E.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 25 mei 2019

Bezoek Zuiderzee museum

Ziet er allemaal hartstikke mooi en goed uit, binnen museum viel wel wat tegen.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 27 mei 2019

Superleuk!

Een dagje Zuiderzeemuseum is altijd weer leuk!
Ook als je vaker geweest bent. Deze keer werden we verrast door de vele enthousiaste vrijwilligers. Dat maakt het museum nog aantrekkelijker.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 23 mei 2019

Leuk voor jong en oud

Mooi opgezet museum met enthousiaste medewerkers en vrijwilligers. Leuke boottocht vanaf de nieuwe parkeerplaats. Zeker de moeite waard.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 18 mei 2019

Geweldig!

We kwamen tijd te kort, zó veel te zien. Geweldig om terug te gaan in de tijd. Super leuke dag gehad!

  • Ineke v. B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 18 mei 2019

superleuke dag met mijn (klein)kinderen

Eigenlijk had ik nog nooit van het Zuiderzeemuseum gehoord, wel van de Zaanse schans. Maar dit is zo leuk en mijn kleinkinderen hebben ook zo genoten. Verkleed als boer en boerinnetje steelden ze de show van de toeristen. Let op: met museumkaart is dit gratis!!!!

  • Veronica W.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 18 mei 2019

Top

Echt topdag gehad. Super leuk, we gaan nog een keer straks

  • Vitali
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 16 mei 2019

Blijft een van de mooiste uitjes

Het Zuiderzeemuseum blijft een van de mooiste uitjes van Nederland

  • henk G.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 2 mei 2019

zeer educatief maar toch op een speelse manier.

Voor een mooie dag, vooral met kinderen. Veel te doen en te zien.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 2 mei 2019

leuk en leerzaam!

leuk!

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 2 mei 2019

Geweldig leuk

Super leuke dag gehad

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Opa en oma
  • Bezoekdatum: 30 april 2019

Top

De meiden hebben zich goed vermaakt met het verkleden springtouw zelf geslagen klompen getimmerd en een schilderij gemaakt

  • Martine V. k.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 30 april 2019

Erg leuk en informatief

Wij vonden het erg mooi. Vooral onze kleinzoon vond het prachtig.

  • Marinus H.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 30 april 2019

Zeker de moeite waard

Leuk om heen te gaan voor jong en oud

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 29 april 2019

Een leuk museum voor jong en oud

Leuk en gevarieerd museum. Je krijgt een goede indruk van het vroegere leven rond de Zuiderzee.. Horeca zou wat uitgebreider mogen.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 23 april 2019

Geweldig!

Mijn puberkinderen houden niet van musea, maar dit vonden ze erg leuk zowel binnen als buiten.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 22 april 2019

Erg leuk en leerzaam voor klein kinderen.

Prima

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 25 april 2019

Hallo

Leuk

  • Walter V. D.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 20 april 2019

Super bezoek !!!

Ontzettend leuk een leerzaam voor jong & oud!!

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 14 april 2019

Een bijzondere dag met vele leuke items

Met zijn 5 en geweest, 3 kinderen, zij hebben genoten, kermis, verkleden, bootje varen en het binnenmuseum,
Een fijne dag!

  • Marieke E.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 25 oktober 2018

Oude wereld zonder TV, radio, comput. tel. CV.

Een heel goed beeld van hoe voor 1932 de leefomstandigheden rond de Zuiderzee zijn geweest. Prachtige huisjes, dorpssmid, boerderijen, winkeltjes en stoomwasserij. Maar helaas ontbreekt een speeltuin hoewel de oude kermis heel leuk is. Graag op uw ticketsite aangeven dat de museumkaart geaccepteerd wordt!

  • Geert D. J.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 26 oktober 2018

Ik vind het zuiderzeemuseum helemaal geweldig...ik

Geweldig

  • Diane D.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Ik ging alleen
  • Bezoekdatum: 27 oktober 2018

Fantastisch

Alweer een geslagde dag! Voor de 10e keer geweest deze keer met familie uit het buitenland. Zeer vriendelijk personeel overall, goede prijs met dagje uit.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 23 oktober 2018

Erg leuk om er steeds weer te zijn

Blijft leuk

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 24 oktober 2018

Museum

Leuk voor jong en oud ,mooie Oudhollandse kermis

  • lia B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 24 oktober 2018

een leuk dagje uit

Geweldig voor groot en klein. De boottocht, de evenementen, het personeel.

  • N.G.A. J.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 23 oktober 2018

Gezellig

Prima plek, al 7 x geweest

  • Ria G.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 13 oktober 2018

Heel leuk en interessant

Mooi museum en heel interessant. Zeer de moeite waard.

  • Els H.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 7 oktober 2018

Prachtige dag. Interessant en leerzaam.

Ook lekkere gerookte haring.

  • Jouke
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 9 oktober 2018

Leuk dagje uit, vooral met mooi weer

Ik vond het heel gezellig en leuk om er een dagje te vertoeven. Je mag veel huisjes in, de kerk, een school, een slager, een bakker enz.
Helemaal leuk voor oudere mensen, die weer terug in de tijd kunnen gaan. De informatie over parkeren, het vervoer met de boot, het invoeren van je ticket, had iets duidelijker gemogen.
Je parkeert met de auto buiten Enkhuizen, loopt door een gebouw, stapt aan de andere kant van het gebouw op de boot en vaart naar de plaats van bestemming.
Parkeermuntje moet je bij de kassa halen en kost €5.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 9 oktober 2018

Top dag in Enkhuizen

Top museum, erg mooi, goede indruk van hoe men vroeger leefde/werkte en erg leuk dat je in veel huizen/winkels binnen mag kijken, ook onze gast uit Engeland was zeer onder de indruk en vond dit het mooiste buiten museum. Erg vriendelijke en behulpzame medewerkers. We hadden een prachtige dag in Enkhuizen > bedankt !

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 28 september 2018

Een aanrader

Echt een geweldig leuke, informatieve dag.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 26 september 2018

super

heel erg mooi

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 18 september 2018

leuk prachtig gelegen museum

goed museum, leuk voor kinderen
Binnen museum personeel erg afgemeten en niet hartelijk. NOg winst te behalen

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 23 september 2018

herkenbare oude tijd

Je waant je terug in je jeugd en zie: de hedendaagse jeugd heeft interesse en plezier met spelletjes van vroeger.

  • Jan K.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 20 september 2018

Leerzaam en interessant

4

  • Gea P.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 16 september 2018

Een aanrader

Leuk voor alle leeftijden

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 17 september 2018

Museum

Prachtig museum en het binnen museum ook

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 15 september 2018

Leuk voor buitenlandse toeristen.

Vond dat er te weinig activiteiten waren. Op de website wordt meer " beloofd". Sommige mensen die er wel waren hadden een hadden een goede samenspel andere weer niet.

  • Amanda W.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 12 september 2018

indrukwekkend en leerzaam

Het Zuiderzeemuseum hebben we voor de eerste keer bezocht en heeft een geweldige indruk gemaakt. Het museum is in een keurige staat en wordt mede door de vele vrijwilligers in stand gehouden. Een echte aanrader om dit museum een keer te gaan bezoeken.

  • Jac. H.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 5 september 2018

Super leuk buiten Matig binnen

Buiten hebben we genoten, misschien was het handiger geweest dat we eerst binnen hadden rondgeneusd, want na het buiten gebeuren vonden wij het binnen een afknapper. Ligt mogelijk ook aan ons.

  • kees V.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 8 september 2018

Erg leuk

Een 9

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 3 september 2018

Mooi en leerzaam

Heel mooi museum en leerzaam voor de kinderen

  • j v. R.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 29 augustus 2018

Met 4 personen museum bezocht!

Het buitengebeuren was leuk, alleen niet echt rolstoelvriendelijk. Overdekte gedeelte drama, stuk minder leuk en allemaal trappen/trapjes dus voor mensen die niet goed ter been zijn dramatisch.

  • J. v. d. V.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 28 augustus 2018

Mooie ‘Levende geschiedenis’

Sfeervol, respectvol en stijlvol. Het museum geeft op een eerlijke manier weer hoe het er in Nederland (rondom de Zuiderzee) vroeger uitzag. Daar kun je goed ervaren dat wij tegenwoordig eigenlijk maar weinig te klagen hebben.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 26 augustus 2018

Zuiderzeemuseum leuk voor iedereen

Leuk om rond te lopen en te luisteren naar de medewerkers, ze vertellen super enthousiast en het was leuk om een schrijfles te volgen in de school

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 25 augustus 2018

Een fantastisch museum voor jong en oud.

Gezellig museum voor jong en oud. Het begint al met een leuke boottocht er naartoe! Vriendelijk personeel wat hier en daar leuke uitleg gaf.
soms wat lekkers te proeven/te koop.
Prijzen van eten en drinken prima,echt niet overdreven duur.
Echt al met al een aanrader voor een leuke dag uit.

  • JMH V.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 21 augustus 2018

Superleuk

Zuiderzee museum was heel erg leuk. Wij waren er al vroeg en toen was het nog erg rustig. Leuke dingen te doen voor de kinderen. Vooral de schrijf les was erg leuk.
Kortom een aanrader

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 20 augustus 2018

Geweldig Zuiderzeemuseum

Gewoon heel leuk opgezet, je krijgt er echt een goede kijk op hoe men vroeger leefde.
En zeker met de mensen die daar echt live rond lopen en doen alsof ze nog in die tijd leven heel leuk.

  • JP. R.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 20 augustus 2018

Gezellig dagje uit

Mooi park ik kon met de scootmobiel overal komen je je kan er de hele dag vermaken leuke vertellingen en uitleg in de gebouwen een gezellige dag gehad

  • Goof B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 21 augustus 2018

Fantastisch

Zeer goed

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 20 augustus 2018

zuiderzeemuseum

We hebben een super leuke dag gehad. We kwamen tijd te kort want was is er veel te zien en te doen. Zeker voor herhaling vatbaar.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 15 augustus 2018

mooi

mooi om te zien hoe ze vroeger woonde

  • walter s.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 18 augustus 2018

geweldige belevenis met de kleinkinderen

LEUK EDUCATIEF PARK

  • WOUTER B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 18 augustus 2018

Reviews van bezoekers van DagjeWeg.NL

Fantastisch

Prachtig openluchtmuseum over het verleden rondom de Zuiderzee. Met de boot vanaf die vertrekt achter de VVV vaar je zo het verleden binnen. De oude ambachten zijn leerzaam en interessant. Eet zeker een visje bij de rokerij.

  • Diny.
  • Bezoekdatum: 25 juli 2018

Vreselijke muggenplaag! Nog nooit zo iets gezien!

Dichte wolken muggen maken rondlopen onmogelijk. Gevels van huizen bedekt met muggen. Nog nooit zoiets gezien!
Iedereen loopt met blaadjes te wuiven en geeft het na een half uurtje op en wil weg. Voorlopig wegblijven !!!

  • Dick k.

Het is een aanrader veel te beleven en véél te zie

Een aanrader voor iedereen ook voor kinderen veel te te zien te doen en beleven .

  • R.Bakker.

Authentiek en zeer klantvriendelijk

Mooi dat het nog zo authentiek is gebleven zonder hang naar economische belangen. Hierdoor is de sfeer zeer bijzonder en konden we echt even onszelf in vroeger wanen.

  • Maartje.
  • Bezoekdatum: 7 augustus 2017

Een dag is te kort om alles goed te zien.

De route aangeven onderweg door b.v. Pijlen of bordjes zou het lopen vermakelijken.
Het blijkt verder lopen te zijn dan de bootsvrouw deed vermoeden naar op opstap bij het station.
Verder erg leuk, leerzaam en van alles te doen.

  • mauritz.
  • Bezoekdatum: 22 augustus 2015

fantastisch met kinderen super leuk

Vriendelijke mensen heel veel te doen kinderen hadden tijd van hun leven

  • d V. ..

w-----a-------u---------w---------!

Zo leuk al die verklede mensen die hun rol spelen en dansen. Leuke huizen en veel kun je van binnen bezichtigen. Lekkere geuren, soms nostalgisch, soms watertandend.
Fijne boottocht.
Goed dat er iets nieuws bij komt, dus lekker met de tijd mee.
Bij het buitenspeel gedeelte kan nog iets meer. Dan kunnen er meer kinderen mee spelen. Vandaar de 9 en niet de tien. Ook fijn koffie gedronken tegen een zeer redelijke prijs. Goed gedaan. Ik ben al 7 keer geweest en blijf met enige regelmaat komen! Chapeau!

  • paula a.
  • Bezoekdatum: 5 april 2015

super leuk!

Zuiderzee museaum een echt aanrader leuk je gaat met een bootje vanaf de parkeerplaats en loopt daarna door een dorpje met oude ambachten en daarna ga je naar het musea.

  • jacqueline d. W.

geweldig interessant

veel te zien, veel geleerd, leuke vrijwilligers, zelfs een ouderwets op petroleum gekookt "prakje"meegegeten .

  • jos v. d. o.
  • Bezoekdatum: 25 september 2014

Beste museum!

Super museum! Echt een geweldige ervaring. Voor de kinderen veel te doen, de hele tijd fantaseren in welk huisje ze vroeger zouden wonen, klompje schilderen, schilderijtje maken en ze mochten zelfs de klok van de kerk luiden! Ook voor de volwassenen was het erg leuk en opa en oma herkenden veel spulletjes van vroeger. Aanrader!

  • v. B.
  • Bezoekdatum: 17 augustus 2014

geweldig

Dinsdag, 6 mei geweest. Opa, oma en 2 kleinkinderen van 9 jaar. Het was vakantie, maar..... niet verkleden, geen klompje oppimpen, niemand vooor de klas. Alles wat echt leuk was voor de kids was er niet. Reden, te weinig bezoekers! We betalen wel dezelfde prijs. Kinderen hadden zich juist op deze actuviteiten erg verheugd. Mede omdat opa en oma dit al eens meegemaakt hadden. Het enigste wat ze konden doen, was een springtouw maken, maar dat wou dus iedereen.Een wachttijd dus. Toen ze in de rij aanschoven kwamen ze net niet aan de beurt. (Half 5) dus toen maar een springtouw gekocht. Ondanks de teleurstelling wel genoten, maar ik vind dat jullie dit niet kunnen maken. Hoe kun je attracties weg laten. De toegangsprijs blijft immers hetzelfde.

  • chris v. g.

heel leuk

Het was herkenbaar, mooi weer en gewoon heel gezellig, goed te lopen, ook met de boot mee geweest, kortom top.

  • dorienlensink@hotmail.com.

Leuk en leerzaam

Helemaal leuk. Ongelooflijk de inzet van al die vrijwilligers die het museum "bewonen" en ook de kinderen mee nemen in hun verhaal.

  • Agatha.
  • Bezoekdatum: 7 augustus 2013

geweldig voor groot en klein

van begin tot eind prima vermaakt!!!
zelfs voor de volwassenen was t leuk om te kijken of het steltlopen en hoepelen nog lukte.klompbootje geknutseld en alle winkeltjes en huisjes uitgebreid bekeken

  • E.C. v. m.
  • Bezoekdatum: 19 juli 2013

Erg leuk uitje met veelte zien en te doen

Geweldig leuk museum waar erg veel te doen is en natuurlijk ook te zien. Boottocht van en naar de parkeerplaats is al een belevenis. Er spelen acteurs in de huisjes alsof het echt vroeger was en ze blijven goed in hun rol. Vraag je bijv. naar de wc, kijken ze je niet begrijpend aan. Zeg je het woord "behoefte", dan snappen ze het: oh u bedoelt het secreet! Bij de visroker kan je gerookte haring en paling kopen. Ook ouderwets snoep, koekjes hij de bakker en nog veel meer. De frieten zijn fameus. Neem wel een vestje mee, want het is toch wel erg fris aan de dijk. En muggenolie, want het museum zucht onder een enorme muggenplaag. Aanrader voor leuk dagje uit.

  • Edwin.

In een woord: Geweldig!!

Van tevoren had ik me er eigenlijk niet zoveel van voorgesteld...., maar, na de leuke boottocht, bleek het buitenmuseum meer dan geweldig te zijn. Ik vond dat we er met een viertal uurtjes eigenlijk wat kort geweest zijn. We komen zeker terug en zullen veel reclame maken voor dit 1e klas uitje.........

  • Ineke R. R.
  • Bezoekdatum: 30 september 2012

dat dit zo mooikan wezem em echt groot

Ik dacht dit is heel klein maar dit is was erg mooi en erg leerzaam vooral als je met je opa en oma er heen gaat

  • Yannick b.
  • Bezoekdatum: 19 augustus 2012

leuk

wij zijn er heen gegaan met kinderen van 15 en 11 en allemaal erg genoten het was erg leuk, in het begine weet je niet echt wat je moet verwachten maar je kan er ook erg leuke dingen doen en het is ook interesant om te zien

  • luca.
  • Bezoekdatum: 9 augustus 2012

gweldig&leerzaam

Met 2 kleinkinderen van 4 en 10 jaar met volle teugen genoten. Alles aan dit museum klopt. Geur van petroleum en groene zeep, goede uitleg, schoon, voldoende personeel, bewegwijzering, leuk boottochtje, parkeren, alles in orde!
Inderdaad een aanrader!

  • Wieger J.
  • Bezoekdatum: 7 augustus 2012

Gezellig

Het stukje varen naar het museum waarbij wij op de boot de nodige uitleg kregen was top! Er was veel te zien maar ook voor kinderen genoeg te doen. Onze vragen werden vriendelijk beantwoord vooral de molenaar en de haring roker waren erg duidelijk en geduldig met hun uitleg. Goed begaanbaar voor ouderen, rustbankjes waren er volop. Een geslaagd dagje uit en je kan er heen met de museumjaarkaart. Echt een aanrader voor jong en oud!

  • J.v.Bakkum.
  • Bezoekdatum: 4 augustus 2012

geweldig

Allemaal aktiviteiten voor de kinderen zowel binnen als buiten, waardoor het allemaal een heel ontspannen dag is. Goede faciliteiten, goed onderhouden, leerzaam, kortom een geweldige dag. Je bent er echt een dag uit.

  • a. b.
  • Bezoekdatum: 29 juli 2012

belevenis

veel leuke dingen om te ontdekken en om uit te proberen vor kinderen.....

  • fam w.
  • Bezoekdatum: 25 juli 2012

Leuk om te zien hoe alles vroeger was

Voor jong en oud wat te beleven en interessante dingen te bekijken.
We zijn er met de hele familie geweest en opa en oma hebben zich net zo goed vermaakt als de kleinkinderen.

  • M.Hoegée.
  • Bezoekdatum: 11 juli 2012

informatief en veel sfeer

er is erg veel te zijn over de tijd van vroeger in nederland, wasvrouwen zijn aan het werk en kunnen erg veel en aandachtig vertellen, zij blijven ook goed in hun rol

  • Gerda L.
  • Bezoekdatum: 17 juni 2012

fantastisch

We zouden maar voor een paar uurtjes naar het museum gaan maar zijn de hele dag gebleven.Het museum was net open toen waren we er al en rond 17.00 uur gingen we met
tegenzin naar buiten omdat we ook nog even in Enkhuizen zelf wilden kijken. Vooral het buitenmuseum is ontzettend leuk. Er is zoveel te zien en voor de kinderen te doen, dat we volgend seizoen
terug moeten omdat we nog niet alles gezien hebben.
Wat wij ook heel leuk vonden was de mensen die in de oude huisjes woonden en zo goed in hun rol bleven. Zij gaven het gevoel terug te zijn in de tijd. Onze dochter van zes heeft zich de hele dag vermaakt, wij hebben niet een keer gehoord dat ze moe was. Ze heeft de hele dag gelopen. Hulde voor alle mensen van het museum het was een dag om nooit te vergeten.

  • D V.
  • Bezoekdatum: 20 september 2011

10

leuk museum
lekker eten zeker het broodje palingsalade in het amsterdamsehuis topper

  • vd b.
  • Bezoekdatum: 5 juli 2011

Nieuwe ontdekking van een oud museum

We kwamen over de dijk en zagen een compleet dorp, waarvan we het bestaan niet wisten. Dank zij dagjeweg.nl ontdekt en ervan genoten, de hele dag.
We waren op weg naar Texel en moesten ons haasten om de boot te halen!

  • C. V.
  • Bezoekdatum: 4 november 2010

Dit was een zeer geschikte locatie voor ons vriendinnen uitje . Gezellig wandelen door de oude straatjes, even bij praten op een terrasje of een bankje met schitterend uitzicht op het ijsselmeer.Leuk om overal binnen te kijken . De oude meubels en huishoudelijke artikelen en de petroleum geur brachten de herinneringen aan onze jeugd echt terug.

  • A d. B.
  • Bezoekdatum: 7 augustus 2010

Geen toelichting

  • N.N..
  • Bezoekdatum: 26 juli 2010

Geen toelichting

  • N.N..
  • Bezoekdatum: 17 juni 2010

Mooi opgezet park, alles netjes schoon en onderhouden

  • J T.

Geen toelichting

  • N.N..
  • Bezoekdatum: 26 april 2010

Geen toelichting

  • A. v. D.
  • Bezoekdatum: 4 april 2010

omdat ik t er gewoon gezellig vind

  • lia c.
  • Bezoekdatum: 2 april 2010

Geen toelichting

  • Patricia D.

Een geweldige ervaring. Terug in de tijd. Heb me laten voorlezen door een heel
aardige dame, waarbij ik zelf mocht aangeven wat voor spannende geschiedenis zou
worden verteld. Alle huisjes waren prachtig uitgevoerd en het geheel is zeker ook voor kinderen de moeite waard. Met een museumjaarkaart kom je een heel eind, ook
nog een boottocht naar het eiland en je hebt een geheel gevulde dag.

  • Pamela M.
  • Bezoekdatum: 28 februari 2010

Toverland in Sevenum is geweldig !
Zowel binnen veel vertier voor jong én oud;
buiten ook veel te doen wat super is als het
wat warmer/droog weer is..
Betaalbare horeca, zeer goede hygiëne,
vriendelijk personeel, fijn dat er ook plaatsen zijn
waar je je meegebrachte eet-/drinkwaren mag nuttigen..

  • Mw. F.
  • Bezoekdatum: 27 februari 2010

Geen toelichting

  • N.N..
  • Bezoekdatum: 15 januari 2010

zuiderzeemuzeum
het is daar altijd zo gezellig,vooral de vrijwilligers uit 1900
een nadeel de treinreis daarheen is voor ons haast niet te betalen
ik had een schaufeur geregeld die ik "vrij"hield

  • N.N..
  • Bezoekdatum: 19 december 2009

Dagje uit naar Enkhuizen naar het Zuiderzee-musuem.
Heel leuk en leerzaam om te kijken naar gebouwen en voorwerpen en
meubels uit de geschiedenis van plaatsen nabij de vroegere Zuiderzee.

  • frans.
  • Bezoekdatum: 14 november 2009

Geen toelichting

  • s.vinke.
  • Bezoekdatum: 24 augustus 2009

Binnenmuseum valt erg tegen.
Moderne kunst kom ik niet voor.
Hoort hier niet thuis.Zuiderzeemuseum dan verwacht je oude dingen en niet van dat moderne gedoe.Boten waren bijna niet te zien VEEL te donker.(jammer) Buiten was erg mooi.

  • G S.
  • Bezoekdatum: 15 augustus 2009

Wij zijn 4 jaar geleden met onze 3 jongens naar het Zuiderzeemuseum geweest in Enkhuizen.
Wij hebben daar zulke leuke herinneringen aan dat we dit jaar weer gaan (binnenkort!). Het is zo ontzettend leuk dat de jongens daar een Volendammer of Markerkostuum aanmochten met klompjes om dan met ons door het park te lopen om foto's te maken. We hebben heel veel foto's van die dag. Mijn oudste zoon heeft zelf ook even een volendamsMEISJE kostuum aangehad. haha.. Dat wil hij nu weer. De sfeer daar is heel apart. Alsof je 100 jaar terug in de tijd bent. Heel relaxed en je kon er zelfs van een klomp een zeilboot maken in een schuur vlakbij de kerk. Het is echt een compleet dorp en er zijn ook mensen die daar in kostuum overal mee helpen (ook met spelletjes) of iets demonstreren. Ik ben normaal niet zo'n fan van een museum als ik de kinderen meeneem, maar dit vonden we allemaal zó mooi dat we dus nu bijna weer gaan. Joepie!

  • Karin S.
  • Bezoekdatum: 12 augustus 2009

een dagje uit naar het zuiderzeemuseum is voor iedereen aan te raden.Een dag vol nieuwigheden , mee eten zoals vroeger
kortom een superdagje uit

  • C.L.v.d.Berg.
  • Bezoekdatum: 1 augustus 2009

Samen met mijn vriend ben ik vandaag maandag 27 juli naar het zuiderzeemuseum in enkhuizen geweest. Het was erg leuk om te zien en beleven hoe de mensen vroeger leefde. We hebben verschillende ambachtslieden aan het werk gezien en veel respect gekregen voor hoe de mensen vroeger alles deden.. Ook onze opa's en oma's!! Wij hebben nu dan echt een luxe leventje. Al met al een leuk dagje uit waar je ook nog wat van leert..

Groetjes M. Mooij

  • M. M.
  • Bezoekdatum: 27 juli 2009

een heel leuk musuem . heel interesant ,ruim opgezet, veel te zien, mooie omgeving
vriendelijke personeel . goed restaurant

  • H. k. m.
  • Bezoekdatum: 29 juni 2009

Mijn man zit in een rolstoel.De hulpvaardigheid van het personeel op het bootje en van de mensen in het museum zelf was PERFECT!!!!!!!

Men heeft ons beloofd, dat er in 2009 een ruote voor rolstoelers komt.

Onze reactie was: dan komen we in 2009 beslist terug.

Logisch dat we niet in alle straatjes terecht konden.
Vroeger bleven de mensen, die nu in een stoel op straat kunnen, gewoon thuis.

  • N.N..
  • Bezoekdatum: 4 februari 2009

geweldige museum voor jong en oud

veel activiteiten,
wandelen, bezichtigingen

terug in de tijd

heel leuk

  • ruiter.
  • Bezoekdatum: 6 december 2008

Het Zuiderzeemuseum is een leuke middagje uit, maar als je geen kleine kinderen hebt niet iets om langer dan 2 uur door te brengen. We hadden het vrij snel gezien en omdat we in het voorseizoen waren was er veel dicht, zoals de boot en enkele demonstraties.
Verder wel een unique stukje Nederland, wat iedereen eens gezien zou moeten hebben!

  • Marieke P.
  • Bezoekdatum: 16 november 2008

Geen toelichting

  • N.N..
  • Bezoekdatum: 24 september 2008

DagjeWeg.NL Tickets · service@dagjewegtickets.nl
KvK 60256281 · Amsterdamseweg 9 · 6711 BE Ede