Koop nu tickets
2 euro korting op je tickets!

The Floor is Lava! Kunst in een wereld vol beweging

Logo van Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur

Versteend in het moment zitten de sculpturen verspreid door de zaal van de intrigerende expositie The Floor is Lava. De vloeibare grond is gelijk aan de veranderende wereld om ons heen. En de beelden? Die houden je soms een spiegel voor...

Wat meteen opvalt aan de sculpturen in The Floor is Lava is dat ze expressieve gezichten hebben, maar het verder moeten doen met een paar stokbenen of een paar lappen aan hun romp. Zij zijn de toneelspelers op het toneel, op zoek naar een voorstelling. De titel van de tentoonstelling in Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht, komt van een kinderspel waarbij je op het teken je voeten van de vloer moet halen en 'bevriest' in je pose. Ook de sculpturen in de expositie staan stil en laten iets zien van de menselijke identiteit, die wordt uitvergroot. Zie je de man die lekker aan het bingewatchen is? Bekijk die maar eens van dichtbij!

Het kunstenaarsduo

The Floor is Lava is de eerste grote solotentoonstelling van het kunstenaarsduo Sander Breure & Witte van Hulzen. Ze richten zich in hun werk op lichaamstaal en de interpretatie ervan. Door kleine details in het menselijk gedrag uit te vergroten, wordt de betekenis groter. Hun werk werd onder meer bekroond met de Charlotte Köhlerprize in 2018 en de hoofdprijs op het Seoul New Media Festival in 2016.