Koop nu tickets
Tot 41% korting

Papegaaien voeren en aapjes aaien

Logo van Zoo Veldhoven

In Zoo Veldhoven kom je echt dicht bij de dieren. Aaien kan hier nog en je mag de vogels, vissen en schildpadden zelf voeren. Loop tussen de parkieten en ringstaartmaki's en schrik niet als er één gezellig op je schouder komt zitten.

Je kunt zelf fruit meenemen om te voeren, maar koop zeker ook een zakje speciale nootjes. Zo krijgen de vogels het juiste voer en er zit een handig voerstokje bij. Daarmee hoef niet met je vingers bij de scherpe snavels te komen als je dat eng vindt.

Heel dicht bij de dieren

Een van de leukste plekken in Zoo Veldhoven is de volière met parkieten. Hier loop je tussen de vrolijke, gekleurde vogeltjes. Ze komen graag even op een arm of schouder zitten en eten zo uit je hand. Ook bij de ringstaartmaki's mogen bezoekers het ruime verblijf in. Een bijzonder gevoel als zo'n vriendelijk aapje van je ene schouder naar de andere loopt. Loop langs de indrukwekkende roofvogels en allerlei bijzondere dieren en je komt terecht bij de watervogels. Bij de vijvers hangen automaten met speciaal vissenvoer. Even strooien en je ziet van dichtbij de prachtigste vissen. Een eigenwijze eend komt wat snaaien en daar zwemt rustig een schildpad naar je toe. Aaien kan ook bij de boerderijdieren. Kortom, hier kom je heel dicht bij de dieren.

Spelen in de bamboejungle

Overal in het park staan leuke speeltoestellen voor de kinderen en er zijn twee grote speeltuinen. Een daarvan is binnen in de Bamboejungle. De kinderen kunnen hier lekker klimmen en klauteren tussen het groen, terwijl de ouders even een terrasje pikken.

Opvang voor papegaaien

Het lijkt wel of er overal papegaaien zijn in Zoo Veldhoven. Grote, kleine, groene, rode... en is dat een papegaai zonder veren? Dat kan, want Zoo Veldhoven is begonnen als opvangplek voor papegaaien en ze vangen nog steeds mishandelde vogels op. Door de stress hebben die soms al hun veren verloren. In Zoo Veldhoven kunnen ze weer helemaal op krachten komen.