Beoordelingen voor Steenkolenmijn Valkenburg

(17 beoordelingen)
Schrijf een beoordeling

Reviews van bezoekers van DagjeWeg.NL

Misleidend!

Je daalt niet af in een echte steenkolenmijn zoals deze site aangeeft. Dit is een oude mergelmijn waarin een expositie van een steenkolenmijn te zien is. Dit is bijna nergens terug te vinden. Wat m.i. nogal misleidend is. We hebben een interessante rondleiding gehad. Maar als u in de veronderstelling ben dat u diep afdaalt in een mijn? Helaas.....

  • M. O.
  • Bezoekdatum: 6 juli 2017
Echt ontzettend interessant, top!!

T was gewoon boeiend en leerzaam en leuk! Z'n geld zeker waard en echt aan te bevelen

  • Carolien.
  • Bezoekdatum: 18 november 2014
leuk maar...

Het museum wordt een echte mijn genoemd maar is het niet! Het is een mergelgrot die is aangekleed met apparatuur en spullen uit de mijnen. De bezoekers bezoeken dus geen mijn maar een mijnmuseum.

  • Kristian J.
  • Bezoekdatum: 15 november 2013
Geweldig!

Heel boeiend en beeldend verteld door de gids, alsof hij er destijds zelf had gewerkt.

  • Fejarie.
  • Bezoekdatum: 30 september 2012

het is een terugblik in het werk van in de kolenmijn. Indrukwekkend en goede uitlege van een exmedewerker. Alleen vrij moeilijk te verstaan ivm het dialect

  • bastiani.
  • Bezoekdatum: 2 augustus 2012
Geweldig

Heb zelf op de Staatmijn (Ea) gewerkt en heb deze rondleiding als zeer positief ervaren,na 50 jaar even terug van weg geweest,had een zeer goede gids ook al had deze man nooit op de mijn gewerkt laat staan ondergronds geweest.
Hij kon en kan zeer goed de belevenis van het leven onder de grond vertellen,ik als oud OVSer zou het niet beter hebben gedaan.
M.a.w. Schoenmaker (Slachter) blijf bij je leest gaat hier niet op.
Nogmaals heel hartelijk dank voor de de ontzettende leuke en leerzame rondleiding ook namens mijn dochter.
Deze gids mag blijven wat mij betreft.

  • Jan G.
  • Bezoekdatum: 27 juli 2012
super

Super voor jong en oud! Kinderen worden overal bij betrokken en mogen soms optreden als steenkoolmijnwerker! Indrukwekkend zoals deze mannen ondergronds hun werk deden!

  • J.M. L.
  • Bezoekdatum: 12 juli 2012
fantastisch!

een bezoek aan de steenkolenmijn was voor ons een goed en duidelijk beeld van het werken in de mijn in de vorige eeuw. Onze zoon (11) was heel erg enthousiast temeer ook er op school niet zo heel veel aandacht meer wordt gegeven over die tijd. De uitleg van de oud-mijnmedewerker was erg leerzaam en zeker ook begrijpelijk voor jongere kinderen. Echt een aanrader!

  • h.aalbregt.
  • Bezoekdatum: 8 juli 2012
boeiend

Vorig jaar hebben wij met fam. de steenkolen mijn bezocht Dit was zo'n bijzondere ervaring! De meneer die ons toen rondleidde kon zo boeiend vertellen, je kon je echt helemaal inleven. Voor herhaling vatbaar dachten we, onze vrienden moeten dit ook gezien hebben. Alleen ontzettend jammer dat we nu beslist geen leuke gids hadden. Hij zal het ongetwijfeld goed bedoeld hebben maar het leek wel of we in het leger zaten. Opmerkingen als: kan dat kind zijn mond niet houden anders stop ik het in de diepvriezer, of Heb je dat begrepen?! Bij het treintje werd vorig jaar door de gids gezegd: als jullie willen ervaren hoe het is om in zo'n treintje te zitten, probeer je het maar uit hoor! Deze gids wees kinderen aan, zitten jij en jij, hup en jij daar ... dan kunnen je ouders foto's maken en als ze het niet doen dan doe ik het zelf wel! Maar dan op zo'n commanderende toon... Nogmaals deze man zal het best goed bedoeld hebben maar zo enthoussiast als ik na de 1e keer was, als deze gids mijn eerste ervaring was had ik zeker geen 2e keer gekomen. Als je enthoussiast bent over een rondleiding geef je de gids graag een fooi. Voor deze gids was duidelijk minder enthoussiasme waardoor hij zelf zei: Geeft dan helemaal niemand fooi vandaag?
Maar tref je een leuke gids is het zeker een aanrader, leerzaam leuk en spannend!!!

  • Carla R.
  • Bezoekdatum: 27 juni 2012

de meneer die ons rondleidde was niet leuk, het was net of we in het leger zaten. De manier van vertellen was niet leuk. Ook de opmerking naar de kinderen toe, ïk zet je in de diepvriezer", vond ik niet op zijn plaats. Verder was het wel heel interessant om te zien hoe het in zijn werk ging in de mijnen.

  • jeannettekraan@hotmail.com.
  • Bezoekdatum: 26 juni 2012
top!

ik had een kaartje waarop stond dat de tour 75minute duurde...

echter was de beste man zo enthousiast aan het vertellen dat we er bijna anderhalf uur aan het rondlopen waren!

ik heb zelf nog geen kinderen maar de kinderen die er waren vonden het fantasties!
ze mochten het boren proberen, en ook andere actieviteiten beleven!

de tourleider vertelde breed uit over hoe hij en zijn toenmalige collega`s het ervaarde!

ik hou wel van de oudere mannen met dat soort mooie verhalen!

geweldig! ze vertellen het zo goed dat er echt geen boek tegen op kan!

heb je vragen? ze weten vrijwel altijd een antwoord!

ik ben er als kind een keer geweest met mijn ouders en ik wilde dit altijd eens opnieuw doen!
echt geen spijt van!
de heren vragen aan het eind een fooi...
..nou die manne doen het met liefde (duidelijk te zien bij onze gids)
ze doen het vrijwillig!
en de intree kost €8
gezien de onderhoudskosten etc etc
vond ik de kost prijs van een tientje incl 2€ fooi alsnog meer dan redelijk!

HEREN! KEEP UP THE GOOD WORK!!

ik kom later zeker terug met mijn kindere danwel neefjes/nichtjes!

hopelijk kan ik dan nog genieten van de ervaringen en verhalen van de gepensioneerde ex mijnwerkers!

  • anthoon d. k.
  • Bezoekdatum: 26 augustus 2011

Leerzaam.Heel interressant om hier te zijn.
Goede rondleiding , duidelijke uitleg.

  • D.Brosi.
  • Bezoekdatum: 9 september 2009

Wat en enorm leuke ervaring, erg leerzaam en uitgebreidt werd er verteld over hoe het vroeger ging.
Een aanrader voor jong en oud.

  • annemarie m.
  • Bezoekdatum: 15 november 2008

Duidelijke uitleg. Een must als je in Z Limburg op vakantie bent. Heel leerzaam.

  • Alice.
  • Bezoekdatum: 21 juni 2008

Heel goede rondleiding,met een erg goede en gezellige gids(Joop?)met heel veel humor gebracht.genoten van zijn uitleg.

  • M.Kuiken.

heel erg interessant. ook voor kinderen. aardige verteller

jammer dat we geen kleingeld bij ons hadden voor de gids!!

  • m.beelen.
  • Bezoekdatum: 28 april 2008

heel interresant ze leggen alles uit en laten het werken

  • N.N..
  • Bezoekdatum: 28 september 2007

DagjeWeg.NL Tickets · service@dagjewegtickets.nl
KvK 60256281 · Amsterdamseweg 9 · 6711 BE Ede