Koop nu tickets
Bestel je kaarten met korting!

Het muZIEum

Logo van muZIEum

Even boodschappen doen of naar de stad voor een cadeautje lijkt heel simpel. Maar als je blind of slechtziend bent is dit niet zo gemakkelijk. Ervaar het dagelijks leven in het donker onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids.

In een normaal museum kijk je naar objecten maar in het muZIEum gaat het om horen, ruiken, voelen en proeven. Je kunt kiezen uit drie verschillende belevingen. Twee daarvan vinden plaats in het muZIEum zelf, in totale duisternis: de donkerbelevingen.


  • Bij de donkerbeleving 'Een dag uit het leven van...' leidt een gids je rond in het dagelijks leven van iemand die blind is.

  • Bij 'Op vakantie met...' ervaar je hoe het is om op vakantie te gaan zonder zicht.

Na een korte introductie over hoe je een taststok moet gebruiken, begint het avontuur. Maar waar blijft de gids? Je ontmoet hem of haar in het donker!

Bijzondere stadswandeling

Expeditie ribbelroute is de derde beleving en vindt buiten plaats. Onder begeleiding van een slechtziende gids wandel je door de binnenstad van Nijmegen. Maar dit is geen gewone stadswandeling. Met behulp van een virtual reality-bril ontdek je hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Je kunt de gids alles vragen over zijn of haar dagelijks leven. Hoe vind je bijvoorbeeld je favoriete winkel in de stad?