Koop nu tickets
Bestel je kaarten met korting!

Stap in het dagelijks leven van een blinde

Logo van MUZIEUM

Even boodschappen doen of naar de stad voor een cadeautje lijkt heel simpel. Als je blind of slechtziend bent, is dit niet zo gemakkelijk. Ervaar het dagelijks leven in het donker onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids van MUZIEUM.

In een normaal museum kijk je naar objecten. In het MUZIEUM gaat het om horen, ruiken, voelen en proeven! Loop rond in het pikkedonker, terwijl de gids ervaringen uit het dagelijks leven deelt en je laat ontdekken wat allemaal wél kan. Welke obstakels kom je tegen als je niet (goed) ziet? Hoe kun je die oplossen? Je gids helpt je op weg.

Ga op reis in het donker

In de donkerbeleving 'Een dag uit het leven van...' maak je het leven als blinde of slechtziende echt zelf mee! Ontbijtje maken, aankleden, opruimen: de voor jezelf meest normale zaken gaan opeens heel anders. Goed luisteren, voelen en ruiken zijn superbelangrijk geworden, net als het gebruik van een taststok. Gelukkig krijg je begeleiding van een blinde of slechtziende gids, die meteen vertelt hoe het is om te leven zonder zicht. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Dat geldt ook voor de donkerbeleving 'Op vakantie met...', waarin je met je gids Parijs ontdekt in het donker.

De donkerbelevingen zijn geschikt voor iedereen vanaf acht jaar.

Door de stad met virtual reality

Ga buiten het avontuur aan met Expeditie Ribbelroute, een heel bijzondere stadswandeling! Met behulp van een virtual reality-bril ervaar je namelijk wat het is om slechtziend je weg door de stad te vinden. Gelukkig helpt ook hier een gids je, nu door de binnenstad van Nijmegen. Onderweg leer je niet alleen obstakels vermijden, maar kun je je gids ook alles vragen over zijn of haar dagelijks leven. Hoe vind je als blinde of slechtziende bijvoorbeeld je favoriete winkel in de stad?

Expeditie ribbelroute is geschikt voor iedereen vanaf dertien jaar.

Koop nu tickets