Koop nu tickets
Bestel je kaarten met korting!

Het muZIEum

Logo van muZIEum

Even boodschappen doen of naar de stad voor een cadeautje lijkt heel simpel. Maar als je blind of slechtziend bent is dit niet zo gemakkelijk. Ervaar het dagelijks leven in het donker onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids van muZIEum.

In een normaal museum kijk je naar objecten. Maar in het muZIEum gaat het om horen, ruiken, voelen en proeven! Loop rond in het pikkedonker, terwijl de gids ervaringen uit het dagelijks leven deelt en je laat ontdekken wat allemaal wél kan. Welke obstakels kom je tegen als je niet (goed) ziet? En hoe kun je die oplossen? Je gids helpt je op weg.

Beleef Parijs in het donker

Je kunt ook in het pikkedonker op citytrip gaan naar de stad van de liefde: Parijs! Na een korte introductie over hoe je een taststok moet gebruiken, begint het avontuur. Maar waar blijft de gids? De beleving wordt meteen spannend, want je ontmoet hem of haar in het donker. Dan gaan jullie op weg en ontdek je de highlights van Parijs door te horen, ruiken en voelen. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Bijzondere stadswandeling

Expeditie ribbelroute is de derde beleving en vindt buiten plaats. Onder begeleiding van een slechtziende gids wandel je door de binnenstad van Nijmegen. Maar dit is geen gewone stadswandeling. Met behulp van een virtual reality-bril ervaar je wat het is om blind of slechtziend je weg door de stad te vinden. Je kunt de gids alles vragen over zijn of haar dagelijks leven. Hoe vind je bijvoorbeeld je favoriete winkel in de stad?

Koop nu tickets