Koop nu tickets
Boek met 15% korting!

Ouderwetse pret in het Nederlands Openluchtmuseum

Logo van Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum ga je op reis door de tijd, tot wel twee eeuwen terug. Neem een kijkje in een papiermolen, maak een ritje in de nostalgische tram en luister naar de verhalen over vrijheid die je dit jaar overal in het museum vindt.

Bij het Nederlands Openluchtmuseum kijk je niet stilletjes naar geschiedenis: je maakt het juist actief mee! Loop door oude straatjes, gluur naar binnen in de huisjes en ontdek het boerenleven van vroeger. Op de boerderij kom je misschien de boerin wel tegen en ook op andere locaties wordt gewerkt. Klim naar boven in de Delftse molen of neem een kijkje in de boerderij. In de papiermolen zie je hoe papier gemaakt wordt en ook in de drukkerij of de brouwerij wordt gewerkt. Begint het te kriebelen en wil je zelf aan de slag? Schrijf je dan in voor een workshop in de Ambachtenwerkplaats.

Leuk voor kinderen

Het Kindererf is misschien wel de leukste plek voor kinderen. Help mee met karweitjes die vroeger heel gewoon waren. Draag de emmers water aan een juk, was met een wasbord en melk de koe. Bezoek het Zaanse plein om te genieten van een heerlijk ijsje, of ga langs bij de bakker voor een versgebakken broodje. Mmm, dat ruikt heerlijk!

Thema: Hoe vrij ben jij?

Op allerlei locaties in het Nederlands Openluchtmuseum kom je er dit jaar achter wat vrijheid betekent voor de mensen vroeger en nu. Maak kennis met de Surinaamse verzetsstrijder Anton de Kom in een nieuwe tentoonstelling in de Canon en doe de 'Hoe vrij ben jij'-zelftest in de Westerstraat. In het Arbeidershuisje zie je spraakmakende kleding door de jaren heen. En natuurlijk wordt de vrijheid ook gevierd! Ontdek de tradities van Bevrijdingsdag, Keti Koti en de Ontzet-feesten.

Herfstvakantie

In de herfstvakantie kun je een GPS-speurtocht volgen (vanaf 12 jaar) op zoek naar de geschiedenis van het Openluchtmuseum tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wist je dat hier toen zo’n 600 evacuees woonden?

Koop nu tickets