Koop nu tickets
Boek met 25% korting!

Ouderwetse pret in het Nederlands Openluchtmuseum 🤩

Logo van Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum ga je op reis door de tijd, van zo'n twee eeuwen geleden tot heel recent. Ontmoet vriendelijke boeren en ambachtslieden, maak een ritje in de nostalgische tram en luister naar de verhalen die je overal vindt.

Na al dat binnen zitten en thuiswerken is het heerlijk om weer échte ervaringen mee te maken, liefst in de frisse buitenlucht. Bij het Nederlands Openluchtmuseum kijk je niet stilletjes naar geschiedenis: je maakt het juist actief mee! Loop door oude straatjes en gluur naar binnen in de huisjes, speel oud-Hollandse spelletjes op het Zaanse Plein en ontdek het boerenleven van vroeger.

Overal oude ambachten

In 2021 draait alles in het Nederlands Openluchtmuseum om het ambacht. Kom kijken hoe de bakker brood bakt in de bakkerij en bewonder de smid in de smederij. Van verre hoor je hem al op het aambeeld slaan. De ambachtenroute neemt je mee langs alle oude ambachten. In de nieuwe tentoonstelling 'Makers in beeld' komen ambachtsmensen van nu aan het woord.

Heel bijzonder: je kunt dit jaar zelf een historische tram besturen! De trams rijden al 25 jaar door het museum en dat wordt gevierd. Te jong om de tram te besturen? Volg dan een tramles in een heuse tramsimulator. Bezoek meteen ook de leuke expo over de geschiedenis van de tram.

Leuk voor kinderen

Het Kindererf is misschien wel de leukste plek voor kinderen. Help mee met karweitjes die vroeger heel gewoon waren. Draag de emmers water aan een juk, was met een wasbord en melk de koe. Of speel je toch liever op het Zaanse Plein, waar je kan hoepelen en rijden op een vliegende Hollander? Daarna smaakt een ijsje in Italiaanse ijssalon Venezia extra lekker. Hier stap je even terug in de zestiger jaren.

Canon van Nederland

Herbeleef de vijftig belangrijkste gebeurtenissen uit het verleden van ons land in de Canon van Nederland zie, hoor én voel je historische voorwerpen en ontmoet je de hoofdpersonen.

Koop nu tickets