Koop nu tickets
Boek tot 44% korting!

Ouderwetse pret in het Nederlands Openluchtmuseum

Logo van Nederlands Openluchtmuseum

Winter, dat betekent winterpret! In het Nederlands Openluchtmuseum is het van 2 december tot en met 14 januari volop winter. Kom je zwieren op de rolschaatsbaan en zweven op de gloednieuwe Winterkermis?

De winter is weer ouderwets gezellig in het Nederlands Openluchtmuseum. ☃ Ga terug in de tijd en maak de geschiedenis zelf actief mee in dit levendige museum. Kom kijken hoe je klompen maakt en laat je vertellen hoe je van winterkwaaltjes afkomt op de wintermarkt. Op het Entreeplein vind je de gloednieuwe Winterkermis en er is een nostalgische rolschaatsbaan in de historische Spiegeltent.

Winterkermis

De gloednieuwe Winterkermis staat vol met nostalgische attracties: van een rupsbaan en een vlooiencircus tot een paardenderby. Draai eindeloos rond in de Grand Carroussel, een oude dame uit 1890, of ga de lucht in met de zweefmolen uit 1920. Ouderwets plezier! Waag ook een kansje bij de grijpautomaat en misschien krijg je een knuffelbeer van de stichting Make-A-Wish te pakken.

Leuk voor kinderen

Het Kindererf is misschien wel de leukste plek voor kinderen. Hier kun je samen met het hele gezin een kaars maken en alles leren over de lichtjesfeesten. Bezoek het Zaanse plein om te genieten van een versgebakken portie poffertjes, of doe mee met de Elfstedentocht. Weet je de Tocht der Tochten te volbrengen? Of waag jij je liever op het Witte Wievenpad? Spannend!

Ambachtenwerkplaats

Steek de handen uit de mouwen en maak iets moois in de Ambachtenwerkplaats. Hier kun je onder begeleiding van een ambachtencoach zelf een ambacht leren. Leer zeefdrukken, vilten en borduren of ga aan de slag met het bijzondere Staphorster stipwerk. Leuk: deze winter mag je ook zelf een kerstbal versieren en meenemen voor thuis in de boom.

Koop nu tickets