Koop nu tickets
Boek met 25% korting!

Ga op zoek naar de vrijheid in het Nederlands Openluchtmuseum

Logo van Nederlands Openluchtmuseum

Reis door de tijd in het Nederlands Openluchtmuseum en sta stil bij de vrijheid en wat die voor mensen betekende. Doe de 'hoe vrij ben jij'-zelftest, ga op bezoek bij de zuster in het Groene Kruisgebouw en ontdek de tradities van de vrijheidsfeesten.

Wat is vrijheid en wat betekende vrijheid voor mensen, vroeger en nu? Dit zomerseizoen komen bezoekers in het Nederlands Openluchtmuseum achter het antwoord op deze vraag. Ontdek de tradities van verschillende bevrijdingsfeesten, zoals Bevrijdingsdag, maar ook Keti Koti en de Ontzet-feesten. Denk met de filosoof Spinoza na over de vrijheid van meningsuiting en ga op bezoek bij de zuster in het Groene Kruisgebouw. Hoe gingen mensen vroeger om met ziektes en bijvoorbeeld vaccinaties? Volg de route door het museum en loop ook zeker door de Westerstraat. Tijd voor de ‘Hoe vrij ben jij?’-zelftest! Welke vrijheid vind je zelf het belangrijkst?

Vrijheidsstrijder Anton de Kom

Hij wijdde zijn leven aan de vrijheid en zette zich in als antikoloniaal denker, schrijver, dichter, mensenrechtenactivist en verzetsstrijder. De Surinaamse Anton de Kom (1898 - 1945) streed tegen het koloniale systeem waarin hij opgroeide. En zijn strijd is nog niet gestreden! Bezoek de tentoonstelling over zijn leven en werk en sta stil bij het speciale kunstwerk ‘Papa de Kom’.

Aan de slag in de Ambachtenwerkplaats

Wie door het Nederlands Openluchtmuseum loopt, reist als het ware door de tijd. Wandel door de oude straatjes, gluur naar binnen in de huizen en ontdek het boerenleven van vroeger. En ga zelf aan de slag in de Ambachtenwerkplaats! Maak iets moois van hout in de Houtwerkplaats of ga in de Decoratiewerkplaats aan de slag met Staphorster stipwerk. Ook leuk: bedruk een eigen tas. Wie weet vind je in die oude ambachten wel een nieuwe hobby! Let op: vooraf reserveren via de website.

Koop nu tickets