Koop nu tickets
Boek met 25% korting!

Ouderwetse pret in het Nederlands Openluchtmuseum

Logo van Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum ga je op reis door de tijd, van zo'n twee eeuwen geleden tot heel recent. Ontmoet vriendelijke boeren en ambachtslieden, maak een ritje in de nostalgische tram en luister naar de verhalen die je overal vindt.

Ga mee naar het Nederland van vroeger, vol mooie verhalen, nostalgische ambachten en gezellige oud-Hollandse spellen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in huizen van vroeger in het 'Tilburgs straatje' en ontdek in authentieke boerderijen waarom zoveel Nederlandse boeren jaren terug de oversteek naar Canada maakten.

Winter in het Openluchtmuseum

Ook in het Nederlands Openluchtmuseum doet Koning Winter zijn intrede, dus trek een warme jas aan wanneer je geniet van een heerlijke wandeling door het prachtig verlichte park. Keer terug naar de winters van vroeger en laat je meevoeren langs schitterende verhalen op historische plekken. Loop een rondje over de knusse wintermarkt op het Zaanse plein en haal je Elfstedenkruisje tijdens de Friese tocht der tochten. Durf jij het Witte Wievenpad te betreden?

Leuk voor kinderen

Op het Kindererf word je deze winter omringd door honderden lampjes. Leer alles over de lichtfeesten Kerst, Chanoeka en Diwali en maak een eigen kaars met het hele gezin. Houd je wel van een wedstrijdje? Speel je dan warm in de Spelletjesschuur tijdens oud-Hollandse caféspellen. Zorg dat je wint en met opgeheven hoofd weer het museumpark uitwandelt.

Canon van Nederland

Beleef de vijftig belangrijkste gebeurtenissen uit ons verleden in de Canon van Nederland. In tien enorme 'filmsets' zie je, hoor je en voel je de hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis.