Koop nu tickets
Boek met 25% korting!

Ouderwetse winterpret in het Nederlands Openluchtmuseum ❄

Logo van Nederlands Openluchtmuseum

Winter, dat betekent winterpret! In het Nederlands Openluchtmuseum is het van 4 december tot en met 16 januari volop winter en kun je weer schaatsen en genieten van winterse lekkernijen. En ga aan de slag in de nieuwe Ambachtenwerkplaats!

De winter is weer ouderwets gezellig in het Nederlands Openluchtmuseum. Ga terug in de tijd en maak de geschiedenis zelf actief mee in dit levendige museum. Luister naar de verhalen over de winters van vroeger en neem een kijkje in de stroopkokerij, waar perenappelstroop wordt gemaakt. Op het entreeplein kan iedereen de schaatsen onderbinden voor een rondje op de schaats en op de sfeervolle wintermarkt op het Zaanse plein zijn de mooiste (kerst)cadeautjes te koop!

Overal oude ambachten

In 2021 draait alles in het Nederlands Openluchtmuseum om het ambacht. Kom kijken hoe de bakker brood bakt in de bakkerij en bewonder de smid in de smederij. Van verre hoor je hem al op het aambeeld slaan! Deze winter mag je ook zelf aan de slag in de nieuwe Ambachtenwerkplaats. Borduren, zeefdrukken, schaven en gutsen: kom erachter voor welk ambacht je gemaakt bent. En maak misschien zelf wel een kruk, kaarsenstandaard of een houtsnijwerk! In de werkplaats is ook een expositie te zien met films over de makers van nu, die vaak hele goede oplossingen bedenken. Interessant!

Leuk voor kinderen

Kinderen kijken hun ogen uit op het Kindererf tijdens het lichtjesfeest en in de spelletjesschuur in Midlum zijn ze een hele tijd zoet met ouderwetse spelletjes. En wie durft het Witte Wievenpad op te lopen? Brr... dat is best een beetje spannend! Sla ook de alternatieve Elfstedentocht niet over, want wie alle stempels heeft, krijgt een echte huldiging en een Elfstedenkruisje.

Canon van Nederland

Herbeleef de vijftig belangrijkste gebeurtenissen uit het verleden van ons land in de Canon van Nederland zie, hoor én voel je historische voorwerpen en ontmoet je de hoofdpersonen.

Koop nu tickets