Koop nu tickets
Boek met 25% korting!

Ouderwetse pret in het Nederlands Openluchtmuseum 🤩

Logo van Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum ga je op reis door de tijd, van zo'n twee eeuwen geleden tot heel recent. Ontmoet vriendelijke boeren en ambachtslieden, maak een ritje in de nostalgische tram en luister naar de verhalen die je overal vindt.

Bij het Nederlands Openluchtmuseum bekijk je de geschiedenis niet alleen: je maakt het juist actief mee! Ga in de herfstvakantie mee met een rondleider die het boeiende verhaal vertelt van het verdwijnende beroep van kaasboerin. En in boerderij Midlum mag je zelf proberen om roomboter te maken! De kers op de taart is een ritje in de tram, die dit jaar al 25 jaar bestaat. Krijg je een gouden ticket? Dan mag je met de hele familie mee met de speciale Feesttram!

Overal oude ambachten

In 2021 draait alles in het Nederlands Openluchtmuseum om het ambacht. Kom kijken hoe de bakker brood bakt in de bakkerij en bewonder de smid in de smederij. Van verre hoor je hem al op het aambeeld slaan. De ambachtenroute neemt je mee langs alle oude ambachten.

Leuk voor kinderen

Het Kindererf is misschien wel de leukste plek voor kinderen. Help mee met karweitjes die vroeger heel gewoon waren. Draag de emmers water aan een juk, was met een wasbord en melk de koe. Of speel je toch liever op het Zaanse Plein, waar je kan hoepelen en rijden op een vliegende Hollander? Daarna smaakt een ijsje in Italiaanse ijssalon Venezia extra lekker.

Canon van Nederland

Herbeleef de vijftig belangrijkste gebeurtenissen uit het verleden van ons land in de Canon van Nederland zie, hoor én voel je historische voorwerpen en ontmoet je de hoofdpersonen.

Koop nu tickets