Koop nu tickets
Exclusief: Bestel met 10% korting!

't Veluws Zandsculpturenfestijn viert 75 Jaar Vrijheid

Logo van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Bewonder indrukwekkende zandbeelden van de Slag om Arnhem, D-Day, Anne Frank en natuurlijk de feestelijke bevrijding. 't Veluws Zandsculpturenfestijn staat dit jaar in het teken van 75 Jaar Vrijheid! Er zijn meer dan 100 zandsculpturen te zien.

Tijdens de nieuwste editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn waan je je terug in de jaren veertig. De muziek, de aankleding; alles is in de stijl van toen. Sta stil bij de Tweede Wereldoorlog en bij alle oorlogshelden die streden voor onze vrijheid.

Van 16 november tot en met 11 december is 't Veluws Zandsculpturenfestijn helemaal in Winterse Sferen! Met kerstkraampjes, kerstversiering en overal lichtjes. Het festijn is dan open van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Tweede Wereldoorlog in zand

Je begint je route langs de meer dan 100 zandbeelden bij een indrukwekkend schouwspel: D-Day. Op de wandelroute kom je onder andere sculpturen van het leven van Anne Frank en oorlogsvoertuigen tegen, maar ook van feestende mensen en Canadese soldaten die chocolade uitdelen. Ook politieke spotprenten van vroeger, Radio Oranje, het Koningshuis en wapens uit die tijd komen volop aan bod. Een van de eye-catchers is het gigantische zandkunstwerk van Operation Market Garden.

Interessant: tijdens je bezoek kom je ook allerlei verrassende weetjes over de oorlog te weten.

Bekijk het vanuit de monorail

Het maken van een zandsculptuur kost veel tijd en inspanning, de allerbeste zandkunstenaars zijn al maanden voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn bezig. Maak een wandeling langs alle kunstwerken en bekijk het vakmanschap van dichtbij. Het mooiste zicht heb je misschien wel vanuit de monorail, waarin je in kleine karretjes over heen kunt rijden.

De Beeldentuin Garderen

In het showroomdorp van De Beeldentuin vind je woonaccessoires, tuinmeubelen en decoraties. Voor een kopje koffie of een lunch ben je welkom bij Lunchroom De Rozentuin of zelfbedieningsrestaurant Platteland.

Koop nu tickets