Koop nu tickets
Bestel tickets met korting!

't Veluws Zandsculpturenfestijn: geschiedenis in zand en ijs

Logo van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Op 't Veluws Zandsculpturenfestijn zie je naast fraaie zandsculpturen nu ook de mooiste ijsbeelden! Ontdek hunebedbouwers, Willem van Oranje, de VOC en nog veel meer taferelen uit Onze Vaderlandsche Geschiedenis in zand én ijs. Zo mooi...

Tijdens de nieuwste editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn keer je terug naar het Nederland van vroeger. De muziek, de aankleding; je waant je voor even in vervlogen tijden. Gedeeltelijk in een wereld van zand, maar als je naar buiten stapt kom je terecht in een winterdorp vol ijssculpturen!

Geschiedenis was nog nooit zo mooi - en leuk

Tijdens je bezoek kom je erachter wat onze voorouders zoal meemaakten. De Romeinen, de middeleeuwen en de Beeldenstorm, het komt allemaal voorbij. Neem de tijd om de creaties van de beste zandkunstenaars en ijscarvers ter wereld eens écht goed te bekijken. Steeds weer ontdek je nieuwe details. Gaaf!

Voor de ijssculpturen hoef je niet de vrieskou in. Je kunt ze zien door de ramen van de huisjes in het winterdorp. Extra gaaf: je ziet ook de carvers aan het werk. Dik ingepakt tegen de kou brengen ze blokken ijs tot leven en zie je fraaie ijsbeelden ontstaan.

Winter wonderland

Midden tussen de huisjes ligt een echt winter wonderland verscholen. Deze winterse tuin, met levensgrote ijsberen en pinguïns, is speciaal aangelegd door het bekende programma De Grote Tuinverbouwing van SBS6. In de tuin kom je een gezellig pleintje tegen waar je iets kunt eten en drinken en een mooi zandhotel kunt bezoeken. Of schuil in de grote iglo voor een sneeuwbuitje. Want ja, af en toe sneeuwt het hier!

De Beeldentuin Garderen

In het showroomdorp van De Beeldentuin vind je woonaccessoires, tuinmeubelen en decoraties. Voor een kopje koffie of lunch ben je welkom bij Lunchroom De Rozentuin of zelfbedieningsrestaurant Platteland.

De ijsbeelden blijven tot en met 4 maart, dus wees er op tijd bij om ze te kunnen bewonderen.

Koop nu tickets