Koop nu tickets
Bestel tickets met korting!

't Veluws Zandsculpturenfestijn: de vaderlandse geschiedenis

Logo van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Bewonder indrukwekkende zandbeelden van onder andere de hunebedbouwers, Willem van Oranje en de VOC. 't Veluws Zandsculpturenfestijn staat dit jaar in het teken van Onze Vaderlandsche Geschiedenis! Bekijk meer dan 100 zandsculpturen.

Tijdens de nieuwste editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn keer je terug naar het Nederland van vroeger. De muziek, de aankleding; je waant je voor even in vervlogen tijden.

De vaderlandse geschiedenis in zand

Nederland is qua oppervlakte misschien niet zo groot, maar de geschiedenis is enorm. Tijdens je bezoekje aan 't Veluws Zandsculpturenfestijn kom je erachter wat onze voorouders zoal meemaakten. De Romeinen, de middeleeuwen en de Beeldenstorm, het komt allemaal voorbij. Neem de tijd om de creaties van de beste zandkunstenaars ter wereld eens écht goed te bekijken. Steeds weer ontdek je nieuwe details. Gaaf! Verspreid over de beeldentuin vind bovendien overal diorama's die situaties uit 'Onze Vaderlandsche Geschiedenis' uitbeelden.

Ook leuk: test je eigen historische kennis! Waar staat VOC eigenlijk voor? En wie waren Erasmus, Piet Heijn en de gebroeders De Wit?

Bekijk het vanuit de monorail

Het maken van een zandsculptuur kost veel tijd en inspanning, de allerbeste zandkunstenaars zijn al maanden voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn bezig. Maak een wandeling langs alle kunstwerken en bekijk het vakmanschap van dichtbij. Het mooiste zicht heb je misschien wel vanuit de monorail, waar je in kleine karretjes over heen rijdt.

De Beeldentuin Garderen

In het showroomdorp van De Beeldentuin vind je woonaccessoires, tuinmeubelen en decoraties. Voor een kopje koffie of een lunch ben je welkom bij Lunchroom De Rozentuin of zelfbedieningsrestaurant Platteland.

Koop nu tickets