Koop nu tickets
Aanbieding: 40% korting

Ontdek de verhalen van de zee in Het Scheepvaartmuseum

Logo van Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Beleef een dag vol avontuur in Het Scheepvaartmuseum. Keer terug naar de zeventiende eeuw en duik in de verhalen van de zee. Vuur het kanon af en stap aan boord van het enorme VOC-schip de 'Amsterdam'!

Kanonnen donderen en woeste golven slaan tegen het schip. Welkom aan boord in Het Scheepvaartmuseum! Buiten raak je al meteen onder de indruk, want daar ligt het reusachtige VOC-schip de Amsterdam voor anker. Hoe is het om op zo’n groot schip te varen? Je komt erachter in de speciale VR-tour 'Dare to Discover'. Maak een vlucht over de haven van Amsterdam en ontmoet Michiel de Ruyter.

Heel veel te zien en te doen

Er is elke dag iets leuks te doen en iets interessants te zien in Het Scheepvaartmuseum. Bewonder onder andere de gouden Koningssloep van Koning Willem I, verschillende navigatie-instrumenten en talloze scheepsornamenten en jachtmodellen die je meenemen langs de ontwikkeling van de scheepvaart door de eeuwen heen. Leer ook alles over de walvisjacht in het Verhaal van de Walvis en kom erachter hoe die de walvis tot een bedreigde diersoort maakte.

Ook heel leuk voor kinderen

Ook voor kleintjes is de historie van de scheepvaart te volgen. Met de Junior Audiotour ontdekken de jongste bezoekers alles over walvisjacht, Michiel de Ruyter en meer. Wat at de bemanning eigenlijk aan boord van een VOC-schip? En in schoolvakanties staan er altijd extra gezinsactiviteiten en workshops op het programma.

Koop nu tickets