Beoordelingen voor Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

(88 beoordelingen)
Schrijf een beoordeling

Reviews van bezoekers van DagjeWeg.Tickets

Erg leerzaam

Was erg leuk om te zien en te horen wat er allemaal op het schip gebeurde!

  • Sam V. v.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Opa en oma
  • Bezoekdatum: 4 mei 2022
Leuk uitje

Leuk en interessant. Had het me wat groter voorgesteld.

  • Sander V.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 30 augustus 2020
interessant educatief en leuk

gevarieerd van interactief tot de boot die je in kon, de virtuele 3d bril tot alle geschiedenis. Het was niet zo druk, we hadden geluk

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 8 maart 2020
Erg leuk en leerzaam museum

Dagje uit geweest met onze zoon (15). Hij en wij vonden het zeer geslaagd. Later thuis hebben we de film van Michiel de Ruyter gezien. Echt een aanrader

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 3 januari 2020
Leuk en interessant.

Ook voor onze kleinkinderen een leuk museum.
Jammer dat de puzzeltocht lastig te volgen was door slechte bewegwijzering, zeker voor kinderen.

  • Hans R.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 24 oktober 2019
Oranje

prachtig museum mooie tentoonstelling de Oranje heel mooie bibliotheek goed restaurant

  • Bas d. B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 19 juli 2019
Leuk

Het was deze dagen echt iets voor kinderen

  • H O.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 5 mei 2019
Erg mooi Museum, Zeer de moeite waard voor bezoek!

Mooi, Zeer overzichtelijk, heel diverse onderwerpen per zijde maakt het erg leuk.
Ook de ruimte met de brillen op is een topper.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 2 maart 2019
Erg leuk

Zeer interessant en leuk. Niet te veel informatie waardoor het overzichtelijk blijft. Leuke quiz voor kinderen aanwezig.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 25 februari 2019
Leuk een keer gezien te hebben

Leuk dat er in de kindervakantieland activiteiten worden georganiseerd.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 22 februari 2019
Scheepvaartmuseum

Zeer indrukwekkend, ook erg leuk voor kinderen, je kan er urenlang zoet zijn. Heel vriendelijk en behulpzaam personeel.

  • Melanie B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 17 februari 2019
Interesting

Boats were awesome

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezoekdatum: 31 januari 2019
Prima museum ook voor kinderen

Goed en lekker rustig
Restaurant niet goedkoop
Ik miste de technische dingen motoren, pompen en dergelijke die er vroeger wel stonden.

Deze kunnen naar de zolder deze is nog leeg.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 25 januari 2019
Een zeewaardige reis door de tijd....

Mooi museum. Ook voor onze kleinkinderen interessant. Leuke spelvormen !
Maar.... om alles te zien heb je echt een hele dag nodig. En dan missen we een mogelijkheid om even te rennen, springen, uit te leven. Misschien is een spelcircuit mogelijk in de centrale hal ?
Of een kleuterspel aan boord van de Amsterdam ? Dat zou de aandacht voor de rest van de dag goed doen.
Maar verder alle waardering voor de mooi ingerichte tentoonstellingen !

  • Loek S.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 14 januari 2019
bezoek amsterdam

veel informatie. de replica van de Amsterdam was indrukwekkend! vooral bij de kinderen!

  • Koen D.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 5 januari 2019
Mooi

Dit museum is in een prachtig gebouw gelegen dat wortels heeft in de Nederlandse maritieme geschiedenis. De tentoonstelling geeft een prachtig inzicht in de manier waarop de scheepvaart de Nederlandse geschiedenis en het leven heeft beinvloed. Er worden verhalen verteld, scheepsmodellen getoond en tot slot kan je ook nog een beleven op het schip Stad Amsterdam. Wij hebben er een mooie dag aan beleefd.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 21 december 2018
Heel leuk .interessant .Mooi gebouw

Erg interressant

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 19 december 2018
Geweldig!

Was ontzettend leuk en interessant, leuke tijdsvulling!

  • Jacqueline L.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 15 november 2018
Leuk museum

Het is een heel leuk museum, ook voor kinderen, je kunt er van alles beleven en doen. Mijn man heeft er de passagierslijst gevonden, waar hij al jaren naar zocht. Een leuk dagje uit.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 31 oktober 2018
Ouder en kids 6 & 14 jaar

Ze hebben erg genoten.
Leuk voor jong en oud en de geplande activiteiten zijn ook top!

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 28 oktober 2018
Leukste museum voor kids in Nederland

Fantastische dag in het Scheepvaartmuseum gehad. Veel leuke activiteiten in de vakantie, ideaal voor een achtjarige. Eerst lekker knutselen, daarna mee met de familierondleiding, ietwat spannend tijdens de VR vlucht, lekker lunchen in het restaurant (prima geprijsd) en nog een kinderspeurtocht doen. Al met al waren we 4,5 uur zoet in het museum, en hebben we nog niet eens alles goed gezien. Echt een aanrader, en trek er gerust een dag voor uit.

  • Sandy
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 24 oktober 2018
Prachtig gebouw

Prachtig gebouw en onderhoudend museum.
Keerzijde van de roemruchte VOC zou m.i. iets meer aandacht verdienen.

  • Naam bekend bij redactie
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 28 oktober 2018
aanrader!!!!!

Prachtig hoe jullie kinderen en ouderen op een speelse manier geboeid weten te houden. Beslist een aanrader. TOP!!

  • Ans S.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 25 oktober 2018
Fantastisch

Leuk voor verschillende leeftijden. Genoeg te zien en te doen. Alleen het gebouw is al mooi en de tentoonstelling zijn prachtig opgezet. Veel afwisseling en erg dynamisch.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 23 oktober 2018
Te weinig over de VOC.

Zie titel.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 19 oktober 2018
Netjes , mooi , vriendelijk personeel .

Mooi , leerzaam , netjes , en vriendelijk personeel, en we hebben de auto 100 meter van de ingang kunnen parkeren , maar dat was geluk.

  • Ruud C.
  • Bezoekdatum: 16 oktober 2018
Heerlijk DAG uit

Leerzaam, boeiend en zelden te druk. Te groot voor een paar uurtjes, trek er maar rustig een dag voor uit als je alles goed wil zien. Jammer dat er weinig te zien was m.b.t. de periodes voor de Gouden Eeuw. Maar ja, dan red je het niet in een dag

  • Esmee B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 19 september 2018
divers, interessant. leuk.

schilderijen waren prachtig. voc schip leuk. verder divers.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 27 augustus 2018
Komt chaotisch over

Na binnenkomst kom je op een plein uit, vandaar moet je het zelf uitzoeken. Er zit geen lijn in, je kunt alle kanten op en er blijkt van alles te doen. Dat is leuk, maar het blijkt beter om je overal voor in te schrijven anders loop je het risico leuke dingen mis te lopen. Je krijgt het gevoel snel te moeten beslissen wat je wilt, hoe laat en waar. Ook geen tassen mee naar binnen, kluisjes met een polsbandje en barcode te openen, maar wel in de kelder van het museum. Wat zo fijn is aan een museum is binnenkomst, receptie, uitleg, tassen mee en dan een logische route. Dat heeft dit museum dus allemaal niet. Dus tip: bereid je goed voor! Nu iets positiefs: VR is superleuk (maar dus inschrijven), het schip is mooi, ligging in centrum fantastisch. Je kunt er met gemak een paar uur slijten.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 19 augustus 2018
Geweldige dag

Het Scheepvaartmuseum heeft heel veel te bieden.
Waren er met 3 jongens (7-9jaar).
Ze hebben zich heel goed vermaakt.
Familierondleiding en het schip waren ontzetten leerzaam en interactief.
Wij gaan zeker nog een keer terug.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 20 augustus 2018
Super leuk middagje weg!

Erg leuk, vriendelijk personeel.
Van de puts deden meerdere tablets het niet hoewel ze vol waren. Dat was even wat lastig om een goed werkende te vinden. Dat was eigenlijk het enige “minpuntje”

  • Annabel V.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 16 augustus 2018
Museum en VOC schip

Interessant museum, maar weinig diepgang.

  • JEG B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 10 augustus 2018
Verleden scheepvaart

Heel interessant leerzaam over de Nederlandse scheepvaart verleden goed ingelicht

  • Jan h. K.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 24 juli 2018
Scheepvaart museum

Had er wat meer van verwacht, veel lege kamers en weinig geschiedenis

  • J. d. V.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Ik ging alleen
  • Bezoekdatum: 1 juli 2018
Waanzinnig mooi gebouw en dito collectie

Mooie combinatie van historische feiten en moderne digitale interactie met de (jonge) bezoekers.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 17 juni 2018
zeer leuk

Een zeer leuke en informatieve middag gehad.
Genoeg te zien voor jong en oud.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 5 juni 2018
Leuke museum

Zeer leuke museum met veel dingen te doen.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 2 juni 2018
voor een ieder wat

Binnen meer geschikt voor 12 + De boot is helemaal het einde volgens kleindochter (9) lief en haar vriendje. (10) zoonlief van 40 vond de navigatie afdeling geweldig en de boegbeelden werden door mijn gewaardeerd. Maar we komen terug want we hebben twee vleugels nog niet gezien.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 4 juni 2018
leuk

leuk

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 28 mei 2018
Scheepvaartmuseum Amsterdam

Een intresant en ervaringsrijk museum

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 18 mei 2018
een leuke activiteit

het was leuk alleen spijtig dat we niet alles hebben kunnen zien omdat het al sluitingstijd was.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 12 mei 2018
saai

Had er veel van verwacht, helaas viel het zwaar tegen.

  • clement v. d.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 7 mei 2018
Leuke dagje uit

Een aanrader. Mijn zoon van 8 vond het een fantastisch uitje. Hij heeft zich prima vermaakt. Vooral op de Amsterdam. Een leuke en educatieve uitleg van de gids over piraten en piraterij en ook nog interactief met de 'puts'.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 4 mei 2018
Geweldig mooi museum

Prachtig museum met veel interactieve onderdelen. Geweldig gebouw, aardig personeel en heel veel te zien en te lezen!

  • Patricia
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 3 mei 2018
Piraat

Leuke dag in museum met kleinkind tijdens vakantie met de piraten

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Opa en oma
  • Bezoekdatum: 30 april 2018
Heel mooi en informatief

Gezellig en mooi opgezet

  • Wim V. d. P.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 4 april 2018
Nice

Leuk voor kinderen en volwassenen

  • Jeannet v. L.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 3 april 2018
Leuk, actief museum

Leuk, actief museum

  • Conny
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 4 maart 2018
Bezoek scheepvaartmuseum + VOC schip

Vrijdag 2 maart 2018 dit museum bezocht met mijn echtgenote en kleinzoon. Hij en wij hebben ons geen moment verveeld en alles was intressant. Hij heeft zich geen moment verveeld en heeft ook meegedaan met de kleine voorstelling over de "zieke rat". Het museum ademt geschiedenis en kwaliteit van de mooie oude attributen en scheepsmodellen. Ook een ruime opzet van de diverse vleugels en etages. Ik kom zeker nog een keer terug.

  • Jan K.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Opa en oma
  • Bezoekdatum: 2 maart 2018
Superleuk!!!

Geweldige dag gehad met twee jongens van 12 jaar en een van 5!! De oudste twee waren twee jaar geleden al geweest, maar wilden heel graag nog eens terug om de VR-tour te zien. Echt heel erg leuk, zeker voor jongens! Aanrader!

  • M J.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 2 maart 2018
Leuk museum ook voor kinderen!

Veel te zien en ook te doen. De VR bril is ook echt een aanrader.

  • Anne R.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 1 maart 2018
Bezoek scheepvaart museum Amsterdam

Was al een keer eerder geweest met de kleinkinderen, dit was voor de verbouwing.
Een poosje terug dus.
De jongste wilde graag naar dit museum.
De jongste, en uiteraard wij ook, hebben genoten.
Zeker met de VR bril en het verhaal over heimwee wat je hersens aardig op een verkeerd been zet.
Dus toppie en een aanrader.

  • Henk T.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 28 februari 2018
Echt iets leuks van gemaakt!

Afwisselend en vriendelijk personeel.

  • Jeroen v. G.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 27 februari 2018
veel geleerd en gezien.

Spelenderwijs allerlei dingen geleerd en ervaren over de scheepsvaart van vroeger en nu. En het restaurant is ook een aanrader.

  • dennis s.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 26 februari 2018
Veel te zien, te doen en te beleven.

Erg leerzaam museum. Voor kinderen ook veel te doen en te beleven.

  • Erwin V. L.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 1 maart 2018
Afwisslend, interessant, interactief

Mooi opgezet. Heldere info. Prachtige, boeiende duik in de geschiedenis. Bijzonde3re beleving met de VR-presentatie. Topdag!

  • Loes v. Z.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 1 februari 2018
Geweldig

Zeer mooi museum
Goed opgezet
Zeer de moeite waard

  • peter v. e.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 10 januari 2018
Super voor jong en oud

Super leuk museum ook voor kids. De VR experience is echt fantastisch! Echt een aanrader.

  • Jeanet G.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 7 januari 2018
Scheepvaart van alle kanten en tijden !

Met ons gezin, bestaande uit 2 volwassenen en 2 pubers bezochten we het museum.
Wij als ouders vonden het een leuk museum met veel interessante en afwisselende onderwerpen.
Onze kinderen van 15 en 17 vonden het saai maar een museum wat zij leuk vinden bestaat er volgens ons niet.
Wij vinden het belangrijk om toch museums te bezoeken maar om pubers bij dit museum te betrekken is lastig.
De VR hadden wij wat spectaculairder verwacht, onlangs waren we bij het waterlinie museum en daar was ook dit ook en iets meer spanning zou mooi zijn.
Het museum heeft activiteiten voor kinderen maar niet echt voor deze doelgroep. Wat ook heel lastig is.
Wij als ouders hadden graag nog langer gebleven maar met pubers moet je soms compromissen sluiten.
Kortom voor volwassen en kinderen tot ongeveer 12 jaar zeker een aanrader !
We waren ook nog mee op de zeereis ook leuk voor kinderen

  • Monique B. S.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 4 januari 2018
Boven verwachting mooi!

Super mooi museum! Je kan je een hele dag vermaken. Tot in de puntjes georganiseerd en geregeld. Nog lang niet alles gezien en gedaan. Ook voor kids fantastisch

  • Marianne
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 3 januari 2018
Heel interesant

Ook voor kinderen erg leuk en leerzaam.

  • Conny W.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 2 januari 2018
interessant, maar niet zozeer voor jonge kinderen.

Een fraai en interessant museum met de nieuwste snufjes, met name op het gebied van het projecteren van objecten en de informatie.

  • J S.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 3 december 2017
leerzaam

Mooie collectie in een prachtig gebouw.
De zeereis was een echte belevenis.

  • J t. H.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Een groep
  • Bezoekdatum: 24 november 2017
Erg leuk!!!

Het was leuk en leerzaam om met onze 4 kleinzoons in het scheepvaartmuseum te zijn.
Het begon al heel leuk met het knutselen van de periscoop. Het grote VOC schip vonden ze helemaal geweldig.
Zeker een aanrader!

  • mery B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Opa en oma
  • Bezoekdatum: 28 oktober 2017
Leuk en leerzaam.

Het is een mooi museum met leuke activiteiten!

  • stefan k.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 20 oktober 2017
Aardig

Leuk om eens te zien. Ik had meer grote delen van schepen verwacht. Niet zoveel schaalmodellen.

  • Marit M.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 20 oktober 2017
Leuk en educatief

Ik vond het een leuk museum. Ik ben zelf pabo-student en heb ook hele leuke, educatieve activiteiten gezien!

  • Jessica V.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 17 oktober 2017
dochter/vader dagje uit !

mooie verzameling en prachtig uitgestald , korte rondleiding gehad en verhaal met passie verteld door gids , leuke ervaring en zeker een aanrader

  • fpm g.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Oudere kinderen
  • Bezoekdatum: 31 oktober 2016
Heel veel te zien

VOC schip is heel mooi. Er is verder heel veel te zien met ook meer dan voldoende audio info. Het was soms wat langdradig, zeker voor de kinderen.

  • Bas V. d. B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 28 oktober 2016
Dagje uit voor jong en oud

Prachtig gerestaureerd Museum met veel nautische onderwerpen. Van Sloep tot oorlogsbodem.... voor jong tot oud.

  • Julius O.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 28 oktober 2016
Superleuk

Veel te doen voor alle leeftijden

  • Quirijn
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 23 oktober 2016
super

Opa oma en kleinkinderen hebben ervan genoten

  • Yvonne A.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 21 oktober 2016
Alles perfect geregeld

Een dikke 10

  • Gert B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 24 oktober 2016
Ook een leuk museum voor kinderen

Ik heb met 3 kinderen van 4, 7 en 8 het scheepvaartmuseum bezocht. We zijn goed geholpen met welke delen van het museum leuk is voor kinderen. Vooral het piratenschip viel erg in de smaak. Lekker interactief.
We hebben allemaal genoten van het museum.

  • Demelza S.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 19 oktober 2016
Leuk, voor kinderen is niet alles interessant.

VOC schil buiten was het leukst

  • Loes P.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 17 oktober 2016
Leuk, maar soms wel druk

Sommige tentoonstellingen hadden erg smalle doorlopen. Hierdoor hoopte de menigte zich op en werd het soms op bepaalde plaatsen veel en veel te druk. Voor de rest erg leuk museum!

  • Kim N.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 21 augustus 2016
leuk en leerzaam in een mooie omgeving

leuk

  • Marjo
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 19 augustus 2016
Leerzaam en leuk gemoderniseerd.

Super leuk.

  • Trudy v. d. W.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 22 augustus 2016
interessant

veel uitleg, waardoor je een goed beeld krijgt

  • frank w.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezoekdatum: 17 augustus 2016
Mooi gebouw en leuke rondleiding gehad

De uitleg met acteur van de gouden eeuw was heel erg leuk, net als de container rondvlucht.
De foto's en schilderijen waren niet zo ons ding.
De rondleiding over de walvis tentoonstelling was heel erg leuk gedaan.
Alles bij elkaar toch een leuke middag gehad.

  • Iris u. A.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 9 augustus 2016
Leuke dag gehad

Leuk museum, interessant en ook leuk opgezet voor kinderen.

  • Jeroen K.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 5 augustus 2016

Reviews van bezoekers van DagjeWeg.NL

Leerzaam en interessant

Een leuk interactief museum. De kinderen hadden het erg naar hun zin.

  • E.C.M. B.
  • Bezoekdatum: 24 januari 2020
Mooi, maar beperkt

Mooi opgezet met duidelijke afdelingen. Goed rekening gehouden met voor kinderen. De Michiel de Ruyter collectie ( tijdelijke expositie) is weggestopt in een zolderafdeling. Dat had toch wel wat prominenter gepresenteerd mogen worden. De grote vitrines zijn mooi, maar het is voortdurend zoeken tussen de nummers van de objecten en bijbehorende tekst. Bij de afdelingten atlassen bleek toen ik bijna de hele afdeling in vrijwel donker hadf bekeken dat er licht toetspunten op de ruiten zaten, zodat de desbetreffnde vitrine werd verlicht. Dat had wel beter en zichtbaarder aangegeven mogen worden. Verder miste ik nogal de techniek en toelichtinbg over de moderne scheepvaart. Er liggen twee schepen bij de aanlegsteiger. Alleen de "Amsterdam"was te bezoeken. Niettemin prima dagje uit.

  • Nick.
  • Bezoekdatum: 9 februari 2015
Leuk en onderhoudend

Een mooi VOC schip wat buiten ligt. Aangrijpende tentoonstelling over de slavernij en wat andere leuke dingen die werden aangeboden.

  • Henk v. k. ..
  • Bezoekdatum: 28 juni 2013
teleurstellend

Jarenlang is dit museum gesloten geweest en heeft de kans gehad om goed na te denken en te kijken bij andere musea, maar is er niet in geslaagd om een goed museum neer te zetten. Ik heb erg uitgekeken dat het museum weer zou worden geopend. Het museum is na z'n verbouwing volledig 'verkracht' en is zijn sfeer volledig kwijt geraakt. Het is een lelijk, sfeerloos en kil ziekenhuis geworden. Ik erger me m.n. ook aan de slechte communicatie. Slechte folder. Je stuit steeds op deuren die gesloten zijn of omdat ruimtes voor andere doeleinden gebruikt worden. Het lijkt wel dat jullie het belangrijker vinden om voor je eigen personeel informatie te geven op deuren en ruimten, dan dat jullie dit bekijken vanuit het oogpunt van de gast. Ik heb bij mijn bezoek meerdere keren mensen verbaasd om me heen zien kijken waar ze eigenlijk naar toe moesten. Gebruik dan blauwe lijnen om de route aan te geven, net als in een ziekenhuis. Dit museum is geen aanrader, er ontbreekt de sfeer die voorheen wel absoluut aanwezig was. Dit was m'n tweede bezoek (eerder na de opening), maar tot m'n spijt is het er nog steeds niet beter op geworden. Alhoewel er best wel een aantal mooie presentaties zijn. Jammer, ik nam mijn vrienden voor de verbouwing graag mee naar het scheepvaartmuseum. We konden er dan uren verblijven. Nu niet meer. Voor de verbouwing kon je de sfeer opsnuiven, kon je de zee en pek bijna letterlijk ruiken en droomde je weg. Soms is de presentatie gewoonweg 'schreeuwerig' te noemen. Koud en afstandelijk ! Ik kom naar een museum om het uitgestalde te bekijken, niet om schreeuwerige wanden te zien. Het is geen Nemo ! Jammer, ik heb me flink geërgerd en had naderhand een erg onbevredigend gevoel. Ik had er hoge verwachtingen van, maar deze zijn uitgebleven. Jan Tjerk

  • Jan T.
  • Bezoekdatum: 3 april 2013
Het Scheepvaartmuseum

Ik vind het museum prachtig. Vanaf het Open Pleyn kun je drie verschillende musea bezoeken, verhalen in west, objecten in oost en de haven in noord. Het Schip is ook erg bijzonder.

  • RH.
  • Bezoekdatum: 22 januari 2013
Verbouwing overkapping + VOC-schip

Met mijn vriendin heb ik genoten van de scheepvaartmuseum, de nieuwe opzet , geweldig!

  • Jo ..
  • Bezoekdatum: 11 januari 2013

Voor de kinderen is er een leuke speurroute. Buiten beleef je op het schip hoe het er vroeger aan toe ging. Leuk!

  • Trouwborst.
  • Bezoekdatum: 18 april 2008

DagjeWeg.Tickets · service@dagjewegtickets.nl
KvK 60256281 · Amsterdamseweg 9 · 6711 BE Ede
gdkpst