Koop nu tickets
Aanbieding: 40% korting

Ontdek de verhalen van de zee in Het Scheepvaartmuseum

Logo van Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Beleef een dag vol avontuur in Het Scheepvaartmuseum. Keer terug naar de zeventiende eeuw en duik in de verhalen van de zee. Beleef Het verhaal van de walvis en stap aan boord van het enorme VOC-schip de 'Amsterdam'!

De zeilen zijn gehesen en woeste golven slaan tegen het schip. Welkom aan boord bij Het Scheepvaartmuseum! Buiten raak je al meteen onder de indruk, want daar ligt het reusachtige VOC-schip Amsterdam voor anker. Hoe is het om op zo’n groot schip te varen? Hoe steekt de geschiedenis van de VOC in elkaar? En waarom is deze replica ooit gebouwd? Je komt erachter door aan boord te stappen!

Heel veel te zien en te doen

Elke dag is er wel iets leuks te doen en iets interessants te zien in Het Scheepvaartmuseum. Bewonder de gouden Koningssloep van Koning Willem I, verschillende navigatie-instrumenten en talloze scheepsornamenten en jachtmodellen die je meenemen langs de ontwikkeling van de scheepvaart door de eeuwen heen. Leer ook alles over de walvisjacht in het Verhaal van de Walvis en kom erachter wat die de walvis tot een bedreigde diersoort maakte. In de gratis (junior) audiotour word je meegenomen door het hele museum en krijg je uitleg bij allerlei objecten uit de tentoonstellingen.

Ook leuk voor de allerkleinsten

Voor de allerkleinste bezoekertjes (2+) is er Duiker Doris: een interactieve familietentoonstelling waarin ze op avontuur gaan van zee naar land. Spelenderwijs maken ze kennis met de maritieme wereld en liefde voor het water. Tijdens de schoolvakanties is er altijd een bruisend familieprogramma met extra activiteiten voor elke familie.

Koop nu tickets