Koop nu tickets
Tot €2,- korting op je tickets!

Oude Ambachten & Speelgoed Museum: ouderwets gezellig!

Logo van Oude Ambachten & Speelgoed Museum

In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum komen vervlogen tijden tot leven. Bewonder kinderspeelgoed, ontdek oude ambachten en bezoek nostalgische winkeltjes vol echte spullen van vroeger. Leuk: soms is er ook een Poppen- en Berendokter in het museum.

In het museum in Terschuur (vlak bij Barneveld) zijn maar liefst 160 verschillende oude ambachten, verdwenen beroepen en oude winkeltjes te zien! Beleef een tijd zonder elektriciteit, toen de meeste mensen al hun werk met de hand moesten doen. Hoe dat ging? Dat zie je in demonstraties terug. Daarnaast krijg je in het buitenmuseum een indruk van het boerenleven uit de regio; daar pronken oude landbouwwerktuigen en machines.

Speelgoed van vroeger

Oude bordspelletjes, antieke poppenhuizen, treintjes, teddyberen, Dinky Toys: de collectie oud speelgoed is eindeloos! Leuk: kinderen kunnen op bepaalde dagen hun pop of beer meenemen naar het spreekuur van de Poppen- en Berendokter in het museum. Deze Poppen- en Berendokter is 5 keer per jaar aanwezig in het museum. Voor kinderen is er ook een leuke en leerzame speurtocht door het museum.

Museumcafé

Om de ervaring compleet te maken, staan er in het museumcafé nostalgische lekkernijen op het menu. Koffie met een gebakje van de lokale bakker, poffertjes, oma's tomatensoep. Schuif gezellig aan!

Goed om te weten: het hele museum is rolstoelvriendelijk. Er zijn brede paden, geen drempels en genoeg invalidentoiletten. Het personeel is gewend aan bezoekers die minder goed ter been zijn en staan voor ze klaar. Rolstoelen en rollators zijn gratis te leen in het museum.

Koop nu tickets